Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Items filtered by date: Utorak, 15 Svibanj 2018
Utorak, 15 Svibanj 2018 12:42

U Varešu obilježen Tjedan Crvenog križa

Volonteri Crvenog križa općine Vareš na prigodne načine i ove godine obilježili su Tjedan/Nedjelju Crvenog križa, koji se obilježava od 08. do 15. svibnja. Središnja akcija organizirana je u subotu, 12. svibnja 2018. godine na platou vareške pijace, gdje su volonteri Crvenog križa Vareš u suradnji s medicinskim sestrama Doma zdravlja Vareš organizirali akciju besplatnog mjerenja krvnog  tlaka i šećera u krvi. Zainteresiranost naših sugrađana za ovaj vid kontrole zdravstvenog stanja bila je prilično velika.

Osim toga, najmlađi volonteri ove humanitarne organizacije sugrađanima su prodavali prigodne markice Crvenog križa, po cijeni od 0,50 KM.

Kako doznajemo od predsjednice Crvenog križa Vareš Enise Musa,  Crveni križ Vareš će u narednim danima izvršiti podjelu paketa socijalno ugroženim osobama sa područja naše općine.

Obilježavanje Tjedna/Nedjelje Crvenog križa svake godine započinje Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, 8. svibnja, u znak počasti Henryju Dunantu- osnivaču Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, rođenom na taj dan 1828. godine u Ženevi.
Ove godine Međunarodni Crveni križ i Crveni polumjesec obilježava 150. obljetnicu postojanja ,a njihova uloga u svim ovim godinama je itekako značajna, kako na lokalnoj, tako i na globalnoj razini.

  • tjedancrvenogkriza1
  • tjedancrvenogkriza2
  • tjedancrvenogkriza3
  • tjedancrvenogkriza4
  • tjedancrvenogkriza5

Published in Društvo

U organizaciji predstavnika Ministarstva gospodarstva Ze- do kantona

Published in Društvo

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 31

Jučer 200

Ovaj Tjedan 641

Ovaj Mjesec 2626

Ukupno 6543527

Currently are 62 guests and no members online