Print this page

O Nama

28 Lip 2015
14280 times

Hrvatski radio "Bobovac" Vareš prvi put se na području općine Vareš oglasio još u kolovozu/augustu 1993. godine i svoj program emitirao do početka mjeseca studenog 1993. godine, kada je započeo proživljavati izbjegličku sudbinu, mijenjajući lokacije i obnavljajući rad nekoliko puta. Od prosinca 1993. do prosinca 1994. godine Radio Bobovac svoj program emitirao je u Kiseljaku po dva sata dnevno iz studijsko-režijskih prostora radio postaje Kiseljak. Prekid u emitiranju programa trajao je od Božića 1994. godine do početka mjeseca lipnja 1995. godine, a za to vrijeme radilo se na nabavci opreme i osiguranju prostora za početak emitiranja programa na području općine Vareš.

Uz velike napore i uz pomoć tadašnjih struktura Općinskog vijeća Vareš, ali i entuzijazam malobrojne radijske ekipe, stečeni su uvjeti, glede prostornog uređenja, te nabavke nedostajuće opreme, tako da je Hrvatski radio "Bobovac" svoj program u kontinuitetu počeo emitirati 06.lipnja 1995.godine s područja Daštanskog.

Radio je potom 1998.godine preseljen u podrumske prostorije Osnovne škole u vareškom selu Pržići. Koncem 2000. godine, zahvaljujući tadašnjem predsjedniku podružnice fra Mati Topiću, HRBV seli u Vareš u prostorije župnoga Caritasa, a od zime 2006. godine radio dijeli novoizgrađenu zgradu s Pučkom kuhinjom Kruha svetog Ante u Varešu, na adresi Stojkovići bb.

U međuvremenu Radio je promijenio vlasnika, do konca travnja 2000. godine bilo je to Općinsko vijeće Vareš, a od 01. svibnja 2000. godine HKD Napredak podružnica Vareš. Od početka veljače 2010. godine radio djeluje kao Hrvatski radio "Bobovac" Vareš d.o.o.

Od 2004. godine radio program emitira na dvije frekvencije, 95,3 MHz i 101,1 MHz UKV područja sa odašiljačima snage 2 x 250 W, postavljenim na dvije lokacije na dominantnim kotama iznad Vareša i Vijake.. Od strane RAK-a (Regulacijska agencija za komunikacije) dobili smo dugoročnu dozvolu za emitiranje programa do 31.12.2021. godine. Moramo napomenuti kako je Radio "Bobovac" jedini lokalni medij koji se može pratiti na cijelom području općine (390 km²). Kako je vrijeme odmicalo, iz mjeseca u mjesec, proizvodio se raznovrsniji i kvalitetniji program, te uz, gotovo uvijek nezaobilazne financijske poteškoće, ipak su se pronalazila rješenja za novim, ali još uvijek nepotpunim dostignućima, kako po pitanju programa tako i radijske opreme. Opremu su djelatnici HRBV dobavljali na razne načine moleći za istu humanitarne organizacije, varešane u svijetu, općinske vlasti, političke stranke, a najveći dio opreme nabavljen je kroz programe Vlade Republike Hrvatske za pomoć Hrvatima u BiH. Danas Hrvatski Radio Bobovac iz vlastite proizvodnje emitira 24 sata programa dnevno, te program emitira i putem Interneta. U okviru vlastitoga programa zastupljeni su razni sadržaji, od aktualnih, preko zanimljivo-zabavnih, kontakt emisija, emisijama vjerskog sadržaja, programa za školski uzrast i mladež.

Last modified on Utorak, 26 Travanj 2016 19:40
Rate this item
(0 votes)
Super User

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Website: www.themewinter.com

Latest from Super User