Print this page

Počelo odbrojavanje do Goranovog dolaska u Vareš

18 Srp 2016
35960 times

Ono što je za mnoge od nas gotovo pa nezamislivo, ovih dana će za našeg

sugrađanina Gorana Višnjića postati ostvarenje životnog sna. Naime, Goran do dolaska u rodni grad Vareš motorom iz daleke Australije sitno broji - još svega 10 dana!
Goran već duže vrijeme vozi kroz Europu i prošao je kroz Latviju, Litvu, Poljsku, Češku, Njemačku i Švicarsku, te je trenutno ponovno u Njemačkoj. Na naše pitanje kako mu sve skupa izgleda od trenutka kada je iz Azije prešao u Europu Goran kaže: " Jako je velika promjena poslije Rusije -  promjena klime, promjena krajolika, kulture, promjena novčane jedinice, cijena, a i promjena religije. Sve se to dogodilo samo prelaskom iz Rusije u Litvu i ostali dio Europe. Do sad sam prošao oko 3.500 kilometara u tom dijelu i obišao sam nekoliko veoma zanimljivih zemalja. No, bez ikakvog razmišljanja prva i najljepša mi je ipak Švicarska - možda sto me podsjeća na našu Bosnu ili zato što je tako tajanstvena sa svojim vrhovima prekrivenim snijegom i ledom. Možda zato što je prekrivena prekrasnim zelenilom i livadama punim poljskog cvijeća. Nekako je neobjašnjivo lijepa, zanimljiva i puna novih dijelova koje nisam, a trebao bi obići".
Goran ističe i brojne Varešane koji su ga kontaktirali i zvali u goste, otvorili prema njemu i svoja srca i domove. Kaže: "Na putu kroz Njemačku susreo sam se sa nekoliko naših sugrađana koji su mi ponudili gostoprimstvo i omogućili mi lijepo provedene dane u njihovim gradovima. U Berlinu sam se sreo s Draženom i Suzanom Lekić i s njim obišao Berlin, Berlinski zid i još par lijepih mjesta i restorana. Dražen je donirao 150 eura za djecu Vareša na čemu mu se srdačno zahvaljujem. U Trosingenu sam posjetio Tanju i Zlatana Dodika koji su donirali 100 eura za djecu Vareša i njima se srdačno zahvaljujem. Tu sam proveo dva dana sa mojom rodicom Zoricom Semunović,  ona me odvela na izvor Dunava i pokazala nekoliko starih gradova u okolici. Posjetio sam također i našeg Nikicu Franjića i njegovu familiju koji su donirali 100 eura za djecu Vareša i njima se srdačno zahvaljujem".
Na kraju nam je Goran rekao:" Sutra nastavljam put prema Minhenu i nadam se dolasku u Vareš 28.7. "!
Dakle, ostalo je još malo. Goranu želimo da sretno prođe planirani ostatak puta i vjerujemo da će se Varešani potruditi da dočekaju Gorana kako on to i zaslužuje. Do tada, idemo brojati - 10,9,8.....


 

Last modified on Utorak, 02 Kolovoz 2016 08:39
Rate this item
(1 Vote)
danijela

Latest from danijela