Print this page

Vareški tamburaši na "Zeničkom proljeću 2017."

10 Tra 2017
4715 times

Mladi vareški tamburaši koje

vodi prof. Igor Hinger u petak navečer, 07. travnja 2017. godine nastupili su u velikoj dvorani Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici. Oni su bili sudionici prvih Međunarodnih tamburaških susreta “Zenica 2017.”, koji su održani u okviru 22. Međunarodne kulturne manifestacije “Zeničko proljeće 2017.”

Susreti su imali revijalni karakter, a u programu su nastupili pored “Mladih vareških tamburaša” iz Vareša i “Bjelopoljski tamburaši” iz crnogorskog grada Bijelo polje, tamburaški sastav “Stare tambure” iz Žepča, tamburaški orkestar “Zlatne žice” Zenica i tamburaški orkestar KUD Željezara Zenica.

Treba istaknuti da su vareški tamburaši bili jedini tamburaški orkestar koji sačinjavaju djeca, a svi ostali su bili odrasli. Nastupili su s 3 skladbe - S onu stranu Plive, Šumi, šumi javore i Otiš'o je otac moj polako. 

Spomenimo i imena tamburaša: Filip Mirčić, Mihael Šimić, Marko Marijanović, Ema Hinger, Ema Lekić, Ivana Miočević, Tamara Bošnjak, Karla Malbašić, Mateo Pejčinović, Ivan Jarmanović, Vanja Anđić, Nikolina Vidović i Džana Ahmedović - vokal.

Organizator tamburaških susreta bilo je  umjetničko društvo “Filigran” iz Zenice.

tamburasizenica2
tamburasizenica
tamburasizenica3
tamburasizenica4

Rate this item
(0 votes)
danijela

Latest from danijela