Print this page

Dom zdravlja Vareš nabavio dva vozila za potrebe obiteljske medicine

02 Kol 2017
2702 times

Dom zdravlja Vareš je zahvaljujući menadžmentu ove ustanove uspio izdvojiti sredstva za nabavku dva vozila za potrebe

obiteljske medicine. Jučer, 01.08.2017. godine stigla su dva vozila marke „Škoda Fabia“ koja će služiti isključivo za potrebe odlaska liječnika i medicinskog osoblja u kućne posjete i na teren.

„Ova vozila su interesantna za naše terene i za potrebe obiteljske medicine. Cilj nam je bio da poboljšamo naše usluge, prvenstveno u vremenu od 07 do 15 sati kada rade timovi obiteljske medicine. Na ovaj način ćemo upotpuniti i omogućiti bolji rad timovima obiteljske medicine, a plan nam je da po jedno vozilo ide za dva tima obiteljske medicine, tako da će bit dovoljno vremena da se sve lijepo organizira  kada je rad na terenu u pitanju. Timovi obiteljske medicine bit će dostupniji pacijentima ali sa strogo određenim pravilima tko i kada može koristiti ovu vrstu usluga, a to se odnosi na kućnu posjetu, previjanje ili neku od terapija. Zahvaljujem se našem direktoru koji je davno prepoznao rad obiteljske medicine i evo nakon više od godine dana rada uskoro dobivamo i certifikat za ovu vrstu usluga koje pružamo. Nabavka ovih vozila nije bila uvjet za dobivanje certifikata ali će uvelike pomoći svima nama“ rekla je u kratkom razgovoru šefica obiteljske medicine dr. Draženka Mirčić – Pašalić.

U posljednjih nekoliko dana ova ustanova nabavila je jednu stomatološku stolicu, dobila je vozilo hitne pomoći i nabavila dva vozila za timove obiteljske medicine, a u narednom razdoblju očekuje se i nabavka ultrazvučnog aparata za koji je sredstva izdvojila vlada ZDK što u konačnici znači bolju zdravstvenu uslugu i bolju zaštitu svih pacijenata.

  • IMG8851-Slike2017
  • IMG8852-Slike2017
  • IMG8853-Slike2017
  • IMG8854-Slike2017
  • IMG8856-Slike2017
  • IMG8857-Slike2017

Rate this item
(0 votes)
Ivan

Latest from Ivan