Print this page

Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije održao radionicu u Varešu

03 Lis 2017
2493 times

U okviru Caritasovog projekta Osnaživanja žena u Bosni i Hercegovini jučer

, 02. listopada 2017. godine u prostorijama OŠ "Vareš" održana je kreativna radionica. Projekt implementira Caritas Vrhbosanske nadbiskupije uz pokroviteljstvo Caritasa Slovenije i Ministarstva inozemnih poslova Slovenije.

Koordinatorica projekta Osnaživanja žena u Bosni i Hercegovini je Monika Mijić, a jedna od projektnih aktivnosti ogleda se i u tomu da osoblje i volonteri Caritasa dva puta mjesečno u svakoj regiji provodi radionice, s ciljem podizanja svijesti, uvođenja rasprave o temama kao što su prava, nenasilje, zdravlje itd., te učenja vještina kako bi poboljšali konkurentnost žena na tržištu rada.

Upravo ovo posljednje bio je povod da  Caritasov tim na čelu sa s. Katom Ostojić - zamjenicom ravnatelja Caritasa Vrhbosanske Nadbiskupije, posjeti Vareš i organizira radionicu u kojoj su polaznice imale priliku naučiti rad decoupage tehnikom na različitim uporabnim predmetima, te oslikavanje stakla. Polaznice radionice bile su podijeljene u dvije skupine - jedna skupina radila je decoupage, a druga bojanje stakla. U prijatnoj atmosferi nastala su prava mala umjetnička djela.

Pozivu na radionicu se odazvala nekolicina žena uposlenih u OŠ "Vareš", a djelatnike Caritasa svojom nazočnošću počastio je i direktor škole Muris Parić.

Osnovni cilj projekta Osnaživanja žena u Bosni i Hercegovini je osnažiti žene u BiH kako bi se znale suočavati s različitim problemima, osnažiti ih novim vještinama i pomagati im pri traženju posla te time poboljšati njihove životne uvjete i položaj u obitelji i društvu. (foto: Marinela Hafizović)

radionicaskola1
radionicaskola2
radionicaskola4
radionicaskola5
radionicaskola3
radionicaskola6
radionicaskola8
radionicaskola7

Rate this item
(0 votes)
danijela

Latest from danijela