Print this page

Vareški pčelari posjetili Sajam u Beogradu

10 Lis 2017
3868 times

U organizaciji Udruženja pčelara općine Vareš

po prvi puta je proteklog vikenda realiziran posjet članova nekom međunarodnom sajmu pčelarstva izvan granica BiH.
Riječ je o 43. Međunarodnom sajmu pčelarstva „Tašmajdan 2017.″ koji se održao se od 04. do 08. listopada 2017. godine u parku Veliki i Mali Tašmajdan u Beogradu.

Članovi vareškog udruženja Vedrana Mirčić, Antonio Mirčić, Ivo Dusper i Almedin Beganović na sajmu su boravili u subotu 07. listopada 2017. godine.
Tokom trajanja Sajma posjetitelji su mogli probati med i druge pčelinje proizvode, prisustvovati predavanjima na temu meda u ishrani, kvalitetu pčelinjih proizvoda i novitetima u pčelarstvu.

Kako ističu članovi Udruženja pčelara općine Vareš koji su posjetili sajam - dojmovi su odlični. „Dočekali su nas organizatori sajma srdačno, s najljepšim riječima dobrodošlice. Riječ je o međunarodnom sajmu, okupili su se pčelari i drugi posjetitelji svih strana. Izložba sajma je bila odlična, od svih proizvoda s medom do kompletnog pribora za pčelarstvo. Isplatilo se otići, jer se imalo šta vidjeti“, složni su svi. Ujedno dodaju da će u Udruženju nastojati da posjeti ovakvim i sličnim sajmovima budu redovita praksa.

sajampcelarstvaBG1
sajampcelarstvaBG2
sajampcelarstvaBG3

Last modified on Srijeda, 11 Listopad 2017 11:22
Rate this item
(0 votes)
danijela

Latest from danijela