Print this page

Studenti Mašinskog fakukteta organiziraju humanitarni koncert za Zvonku i Armina

07 Ožu 2018
1599 times

Asocijacija studenata Mašinskog fakulteta u Sarajevu organizira

humanitarni koncert za Armina Raonića i Zvonku Zlovića. Koncert će biti održan u srijedu 14. ožujka/marta u sarajevskom kafiću "Mr. & Mrs. Cue" s početkom u 20 sati, a nastupit će bendovi ProRocks i Lijepi Brener, kao i sudionici regionalnih glazbenih natjecanja Emir Pihljak i Mahir Mulalić.

Kao što smo već pisali, naš Varešanin Zvonko Zlović je nakon trogodišnjeg studija na Ekonomskom fakultetu završio master studij na Mašinskom fakultetu u Sarajevu, a zbog bolesti je morao napustiti posao te se nalazi na evidenciji Zavoda za zapošljavanje. Živi kao podstanar u Sarajevu. Nakon operacije tumora na mozgu početkom februara 2017. godine i druge operacije krajem decembra iste godine preporučena mu je rehabilitacija i fizikalne terapije što iziskuje velike novčane troškove koje Zvonko sam nije u stanju osigurati. Osim toga, Zvonko bi novu operaciju trebao imati za tri mjeseca.

Armin Raonić je dvadesetogodišnjak koji ima oboljenje jetre, želuca, slezene i limfnih čvorova, a konačna dijagnoza još uvijek nije uspostavljena. Trenutno stanje organizma zbog nedobijanja terapije Armina može koštati invaliditeta. Armin se trenutno nalazi u Istanbulu, nakon što su osigurana novčana sredstva za početne analize, dok će ukupni trošak liječenja biti naknadno poznat.

Asocijacija studenata Mašinskog fakulteta u Sarajevu poziva sve koji su u mogućnosti da prisustvuju ovom koncertu i na taj način pomognu u prikupljanju dijela potrebnih sredstava za liječenje dvojice mladića. 

Za ulaz trebate izdvojiti minimalno 3 KM, a tijekom koncerta svi posjetitelji mogu donirati dodatni iznos na označenim mjestima. Sav prihod od ulaznica, kao i dodatnih donacija će biti uplaćen na odgovarajuće žiro račune za Armina i Zvonku. Budimo humani, poručuju iz Asocijacije studenata Mašinskog fakulteta Sarajevo. Pozivamo sve vareške studente koji studiraju u Sarajevu da posjete ovaj humanitarni koncert i tako sudjeluju u humanitarnoj akciji za Zvonku i Armina.

Rate this item
(0 votes)
danijela

Latest from danijela