Print this page

Vareška mladost se vraća u Radnički dom

13 Lip 2018
3274 times

Na najljepši mogući način sinoć, 12. lipnja 2018. godine učenici Osnovne

muzičke/glazbene škole Vareš pokazali su koliko su glazbeno nadareni, kada su na kraju šk. 2017./2018. godine zajedno sa svojim profesorima Varešanima podarili prekrasan jednosatni koncert.

Koncert je kruna jedne veoma uspješne školske godine u vareškoj Osnovnoj muzičkoj/glazbenoj školi, koja je ove godine izvela svoju prvu generaciju od ukupno 8 učenika. S njima su radili profesori: Miron Konjević, Sanjin Babović, Jasmina Hodžić, Ilma Čerim, Edina Kordić i Harun Zulić.

Ukupno 27 točaka djevojčice i dječaci predstavili su u novobnovljenom Radničkom domu koji je akustičan i predivan ambijent za klasičnu glazbu, te idealno mjesto za održavanje ovakvih i sličnih kulturnih događaja. Na pozornici radničkog doma izmjenjivali su se izvođači skladbi iz nastavnog  plana i programa, zbor Osnovne muzičke/glazbene škole Vareš, sekcija solfeggio - prvi razred i školski rock bend kao začin na kraju uspješnog koncerta. Svaki izvođač i svaka točka nagrađeni su velikim aplauzom i oduševljenjem publike.

Koncert su otvorili učenici 1. razreda solfeggia skladbama "Kad uzika svira" i "The lion sleeps tonight", koje je pripremila prof. Erna Telalović.
Ukupno 7 učenika I. razreda nastupilo je ovim redoslijedom i skladbama: Zoran marković (Indijanska bitka - J. Kršić); Mevludin Karamustafić (Etida u C duru - Duvernoy); Dario Drijenčić (Suzana - J. Kršić); Arduana Šišić (Mali Kinez - J.Kršić); Ajna Zukan (Valcer - J.Kršić), Emina Kamenjaš (Etida u C duru - Duvernoy) i Sanja Petrović (Zlato mamino - R. Petrović).

Predstavila su se i četiri učenika II.razreda: Alma Kopić (Etida u C duru - Duvernoy) ; Amina Hrvat (Pirati - Seil Horst); David Franjić ( Bure - J.S.Bach) i Ajdin Ledenko (Andante - Kruger).

Prije nastupa učenika učenika III.razreda nastupili su članovi zbora pod dirigentskom palicom prof. Sanjina Babovića  s tri a capella izvedbe - Drugarstvo (Dragan Lacković), Ah, što volim (J.S.Bach) i Zvijezda tjera mjeseca (aranžman Refik Hodžić).

Koncert je nastavljen nastupom pet učenika III.razreda i to: Karla Malbašić ( Poloneza - J.S.Bach); Rijad Džafo (Starofrancuska pjesma - P.I. Čajkovski); Amila Zukan ( Etida za kratko fraziranje - Kraus); Ina Likić (Gruzijska igra - Arakishvilli) i Viktorija Jurkić ( Kokice - Jela Kršić).

Slijedio je nastup učenika IV.razreda: Beliman Alajmović (Šala - D.Kabalevski), Damir Parić (Pink Panther - nepoznatog autora) i Lana Martijanović i Dunja Franjić u četveroručnoj izvdbi skladbe Menuet W.A.Mozarta.

Učenica V. razreda Ema Hinger izvela je skladbu "River flows in you" (Yiruma), a četveroručno su njene kolegice s godine Iman Džafo i Ema Lekić izvele Mađarski ples br. 5 Jochana Brahmsa.

Pred kraj koncerta svoje umijeće pokazali su učenici VI. razreda Una Berberović izvedbom skladbe "Blood, sweat and tears, njezine kolege Emina Burek i Andrej Matić koji su četveroručno izveli Serenadu Franza Schuberta i Dženita Alajmović.

Šlag na kraju koncerta bio je nastup školskog rock benda u sastavu: Adi Kamenjaš, Iman Džafo, Emina Ahmedović, Džana Ključanin, Amela Imamagić, Nađa Imamagić, Ema Lekić, Ema Hinger, Ivan Jarmanović i Mihael Šimić koji su izveli Galijinu pjesmu "Da me nisi volela" i "Zombie" od The Cranberries.

Svečano bilo je na kraju koncerta kada su učenici završnog VI.razreda pozvani na pozornicu i publici predstavljeni kao prva generacija vareške Osnovne muzičke/glazbene škole. Uz diplome, zagrljaje, poljupce svi su dobili crvenu ružu. To su: Dženita Alajmović, Una Berberović, Tamara Bošnjak, Emina Burek, Faris Gerin, Andrej Matić, Emilio Mutić i Mihael Šimić.

Već šestu godinu za redom Osnovna muzička/glazbena  škola Vareš  organizira oavkeve koncerte, a djeca se uvijek jako raduju nastupu, jer na kraju školske godine pred svojim roditeljima, prijateljima i domaćom publiku pokažu sve ono u šta su uložili veliki trud i rad tijekom godine. Vratila se tako vareška mladost u Radnički dom na velika vrata. Tu im je i mjesto, tu trebaju ostati i pokazati koliko su nadareni, ne samo glazbeno, neko i u glumačkom, recitatorskom i svim drugim sličnim umijećima. Vjerujemo da nećemo dugo čekati da nam to i pokažu.

zavrsnikoncert-1
zavrsnikoncert-2
zavrsnikoncert-3
zavrsnikoncert-4
zavrsnikoncert-5
zavrsnikoncert-6
zavrsnikoncert-7
zavrsnikoncert-8
zavrsnikoncert-9
zavrsnikoncert-10
zavrsnikoncert-11
zavrsnikoncert-12
zavrsnikoncert-13
zavrsnikoncert-14
zavrsnikoncert-15
zavrsnikoncert-16
zavrsnikoncert-17
zavrsnikoncert-18
zavrsnikoncert-19
zavrsnikoncert-20
zavrsnikoncert-21
zavrsnikoncert-22
zavrsnikoncert-23
zavrsnikoncert-24
zavrsnikoncert-25
zavrsnikoncert-26
zavrsnikoncert-27
zavrsnikoncert-28
zavrsnikoncert-29
zavrsnikoncert-30
zavrsnikoncert-31
zavrsnikoncert-32
zavrsnikoncert-33
zavrsnikoncert-34
zavrsnikoncert-35
zavrsnikoncert-36
zavrsnikoncert-37
zavrsnikoncert-38
zavrsnikoncert-39
zavrsnikoncert-40
zavrsnikoncert-41
zavrsnikoncert-42
zavrsnikoncert-43
zavrsnikoncert-44
zavrsnikoncert-45
zavrsnikoncert-46
zavrsnikoncert-47
zavrsnikoncert-48
zavrsnikoncert-49
zavrsnikoncert-50
zavrsnikoncert-51
zavrsnikoncert-52
zavrsnikoncert-53
zavrsnikoncert-54
zavrsnikoncert-55
zavrsnikoncert-56
zavrsnikoncert-57
zavrsnikoncert-58
zavrsnikoncert-59
zavrsnikoncert-60
zavrsnikoncert-61
zavrsnikoncert-62
zavrsnikoncert-63
zavrsnikoncert-64
zavrsnikoncert-65
zavrsnikoncert-66
zavrsnikoncert-67
zavrsnikoncert-68
zavrsnikoncert-69
zavrsnikoncert-70
zavrsnikoncert-71
zavrsnikoncert-72
zavrsnikoncert-73
zavrsnikoncert-74
zavrsnikoncert-75
zavrsnikoncert-76
zavrsnikoncert-77
zavrsnikoncert-78
zavrsnikoncert-79
zavrsnikoncert-80
zavrsnikoncert-81
zavrsnikoncert-82
zavrsnikoncert-83
zavrsnikoncert-84
zavrsnikoncert-85
zavrsnikoncert-86
zavrsnikoncert-87
zavrsnikoncert-88
zavrsnikoncert-89
zavrsnikoncert-90
zavrsnikoncert-91
zavrsnikoncert-92
zavrsnikoncert-93
zavrsnikoncert-95

Last modified on Srijeda, 13 Lipanj 2018 12:32
Rate this item
(3 votes)
danijela

Latest from danijela