Print this page

Zlatni pir Mande i Gabrijela Grabovac

27 Kol 2018
3408 times

U župnoj crkvi u Varešu u subotu, 25. kolovoza 2018. godine bračne zavjete

u povodu 50. godišnjice braka obnovili su Gabrijel (Matića) Grabovac i Manda (rođena Šurkić) Grabovac iz sela Javornik.

Manda i Gabrijel vjenčali su se 25. kolovoza 1968. godine u crkvi svetog Mihovila u Varešu, a vjenčao ih je fra Emanuel Jukić, danas umirovljeni fratar samostana u Kreševu. Ceremoniju obnove bračnih zavjeta u subotu je vodio vareški župnik fra Mirko Majdandžić.

U braku su izrodili troje djece , dva sina i jednu kćerku. Prvi sin Franjo rođen je 1969., kćerka Ljiljana rođena je 1973., a najmlađi sin Tomislav svijet je ugledao 1977. godine. Supružnici Grabovac imaju danas šestero unučadi - od sina Franje i nevjeste Gordane unuke Magdalenu i Lorenu, od sina Tomislava i nevjeste Snježane unuka Gabrijela i unuku Leu, te od kćerke Lijiljane i zeta Drage Babića unuku Dajanu i unuka Jakova.

Manda i Gabrijel povratnici su na svoj Javornik, vratili su se među prvima 1994. godine, žive u obiteljskoj kući, a tijekom rata boravili su u izbjeglištvu u Kiseljaku. Sve je to ostavilo traga na zdravlje, pa se  Gabrijel nosi s teškom bolešću već četiri godine.

Posebnost njihovog života u tome je da su oboje najmlađi u svojim obiteljima koje su bile mnogobrojne i da su sa obje strane još jedini živi od braće i sestara.

Zlatni pir supružnici Grabovac proslavili su u krugu svojih najmilijih u vedrom raspoloženju, okruženi pažnjom i ljubavlju. Primali su brojne čestitke, a ovim povodom još jedanput njihova djeca,nevjeste i zet sa unučadima im žele sve najbolje povodom 50 godina braka - zlatnog pira.

U ime redakcije radio Bobovca Mandi i Gabrijelu upućujemo iskrene čestitke i želimo još puno zajedničkih godina u zdravlju, ljubavi i razumijevanju.

  • grabovci1
  • grabovci2
  • grabovci3
  • grabovci4

Rate this item
(0 votes)
danijela

Latest from danijela