Print this page

Učenici OŠ Vareš obilježili Međunarodni dana djeteta

20 Stu 2018
2040 times

S najdražom igračkom u rukama, odjeveni u plavo učenici OŠ Vareš od I. do V. razreda

zajedno sa svojim učiteljima, nastavnicima i rukovodstvom škole prigodno su danas obilježili svoj dan 20.studenog/novembra - Međunarodni dana djeteta.

Nakon obraćanja pedagogice škole Suvade Karagić i upoznavanja o razlozima obilježavanja Međunarodnog dana djeteta, učenici su preuzeli riječ i pojedinačnim istupima pred prijateljima predstavili svoju najdražu igračku, igračku koju su dobili od drage osobe, igračku koju su im roditelji sačuvali još dok su bili mali, igračku kojoj povjeravaju svoje tajne i s kojom dijele sve lijepe i manje lijepe priče iz svog života.

Tako smo doznali da Šejma posebno voli svog krznenog medvjedića, Sarah plišanu ribu, a Adin lopticu skočicu. Dorainova najdraža igračka je plastični pištolj, Leo se najviše voli igrati karti za uno, a Luka obožava Rubikovu kocku. Pored ovih igračaka, danas su tu bile brojne lutkice, barbike, plišani likovi iz Disneyevih crtića poput Olafa i Else iz Snježnog kraljevstva, ali i impresivan vozni park automobila, kamiona, jeepova, bagera...

Za ovu akciju djeca su se osim verbalne komunikacije, izarazila i kroz likovnu umjetnost, pa su napravili poseban pano, točnije Plavu galeriju sretnog djetinjstva s radovima na temu dječjih prava i izložili ga u holu škole uz natpis 20.11. GO BLUE (oboji plavo), te su na taj način prePLAVILI svoju školu.

Ova lijepa akcija dio je kampanje UNICEF-a u BiH i obilježavanja godišnjice usvajanja Konvencije o pravima djeteta i promoviranja prava djece širom svijeta. Ove godine tema obilježavanja je Sretno djetinjstvo, a poseban fokus stavljen je na zaustavljanje vršnjačkog nasilja i sigurno okruženje za učenje. Kako je istaknuto, svako dijete ima pravo na zaštitu od nasilja, pravo na jednak pristup odgoju i obrazovanju, pravo na zdravstvenu i socijalnu zaštitu i skrb, ali i pravo na pristup informacijama koje utječu na njihov život.

Učitelji i nastavnici, te ostalo osoblje Osnovne škole Vareš svakodnevno se trudi djeci pružiti sretno djetinjstvo i odgajati ih tako da jednog dana postanu sretni i uspješni odrasli ljudi, koji lako sklapaju prijateljstva, omiljeni su u društvu i usrećuju ljude oko sebe. Stoga i obilježavanje ovakvih značajnih datuma ima snažnu poruku.

Draga djeco sretan vam vaš dan! A vi roditelji i staratelji što više pričajte i komunicirajte s djecom, budite im potpora, slušajte što vam imaju za reći jer nitko tako iskreno ne doživljava svijet i život kao djeca.

dandjeteta-2
dandjeteta-1
dandjeteta-4
dandjeteta-3
dandjeteta-6
dandjeteta-5
dandjeteta-7
dandjeteta-8
dandjeteta-9
dandjeteta-10
dandjeteta-11
dandjeteta-12
dandjeteta-13
dandjeteta-14
dandjeteta-15
dandjeteta-16
dandjeteta-17
dandjeteta-18
dandjeteta-19
dandjeteta-20
dandjeteta-21
dandjeteta-22
dandjeteta-23
dandjeteta-24
dandjeteta-25
dandjeteta-26
dandjeteta-27
dandjeteta-29
dandjeteta-30
dandjeteta-31
dandjeteta-32
dandjeteta-33
dandjeteta-34
dandjeteta-35
dandjeteta-36
dandjeteta-37
dandjeteta-38
dandjeteta-39
dandjeteta-40
dandjeteta-41
dandjeteta-42

Last modified on Utorak, 20 Studeni 2018 12:41
Rate this item
(0 votes)
danijela

Latest from danijela