Print this page

Učenici OŠ Vareš obilježili Dan državnosti BiH

23 Stu 2018
5162 times

Poseban i jedinstven datum u životu jednog naroda i njegove

države svakako je datum njezinog nastanka. Naša Bosna i Hercegovina svoj rođendan proslavlja 25. studenog/novembra, koji obilježavamo kao Dan državnosti.

Učenici i nastavnici OŠ Vareš danas, 23. studenog su na lijep i prigodan način obilježili  Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Nakon intoniranja himne BiH, voditelji Iman Džafo i Dejan Malbašić su pozdravili prisutne uz nekoliko prigodnih riječi o značaju domovine i programu koji su učenici pripremili.

"U dječja srca mala velika je ljubav stala, to je naša domovina Bosna i Hercegovina", poručili su na početku učenici koje je pripremala učiteljica Sabina Librić, te nastavili porukom "iako smo mali mi znamo što slavimo, sretan ti rođendan naša domovino".

Potom se glazbenom točkom predstavio učenik Luka Dužnović.

Priredba je nastavljena razgovorom 4 djevojčice o ljubavi prema domovini, a točku je pripremila učiteljica Vedrana Redžepagić.

Uslijedila je pjesma djevojčica i dječaka okupljenih u školskom zboru, koji su poručili - najljepša je domovina kada ima sretnu djecu, to je zvijezda najsjajnija, Bosna moja zemlja najmilija.

Nastavnica Marinela Hafizović pripremila je prigodan recital na temu Moja domovina koji su interpretirali učenici Nikolina Vidović, Karla Malbašić, Valentin Jurkić, Marija Jozić i Anto Štrkalj.

Učenice Ema Hinger, Ema Lekić, Ivona Krznarić, Dunja Franjić, Nikolina Vidović i Lana Marijanović publiku su oduševile instrumentalnom glazbenom točkom.

Pred kraj priredbe nastupila je skupina učenica koje je pripremala nastavnica Jasminka Ibrišimović s recitatorsko glazbenom točkom Moja jedina domovina je Bosna.

Priredbu je zaključila Karla Malbašić koja je izvela pjesmu Divljih Jagoda Mojoj dragoj BiH uz glazbenu pratnju nastavnika Sanjina Babovića.

Na kraju priredbe voditelji Iman i Dejan su uz prigodnu čestitku i stihove Alekse Šantića "Ostajte ovdje" poručili - Svako ti dobro Bosno i Hercegovino!

Iskazali su učenici OŠ Vareš danas koliko su nove generacije naučile o svojoj zemlji i koliko je vole. Sva ta znanja i ljubav učitelji i nastavnici im nesebično prenose, što je rezultat jedne lijepe pripredbe koju su vareški osnovci danas poklonili svojojm domovini Bosni i Hercegovini za njen 75. rođendan.

dandrzavnosti-1
dandrzavnosti-2
dandrzavnosti-3
dandrzavnosti-4
dandrzavnosti-5
dandrzavnosti-6
dandrzavnosti-7
dandrzavnosti-8
dandrzavnosti-9
dandrzavnosti-10
dandrzavnosti-11
dandrzavnosti-12
dandrzavnosti-13
dandrzavnosti-14
dandrzavnosti-15
dandrzavnosti-16
dandrzavnosti-17
dandrzavnosti-18
dandrzavnosti-19
dandrzavnosti-20
dandrzavnosti-21
dandrzavnosti-22
dandrzavnosti-23
dandrzavnosti-24
dandrzavnosti-26
dandrzavnosti-27
dandrzavnosti-28
dandrzavnosti-29
dandrzavnosti-30
dandrzavnosti-31
dandrzavnosti-32
dandrzavnosti-33
dandrzavnosti-34
dandrzavnosti-35
dandrzavnosti-36
dandrzavnosti-37
dandrzavnosti-38
dandrzavnosti-39
dandrzavnosti-40
dandrzavnosti-41
dandrzavnosti-43
dandrzavnosti-44
dandrzavnosti-45
dandrzavnosti-46
dandrzavnosti-47
dandrzavnosti-48
dandrzavnosti-49
dandrzavnosti-50

Rate this item
(3 votes)
danijela

Latest from danijela