Print this page

Najavljujemo - početak priprema za predstavu Snjeguljica

19 Velj 2019
1754 times

U Osnovnoj školi Vareš, kao i uvijek, radno! Nakon početka drugog polugodišta

i redovitih nastavnih i vannastavnih aktivnosti, veselo i radno je i u popodnevnim satima. Razlog za to je početak priprema realizacije velikog projekta - kazališne predstave Snjeguljica. Vođa ovog projekta je pomoćnica ravnatelja Ilijana Vidović. Članovi dramske, muzičke, likovne, literarne, tehničke i novinarske sekcije uz nastavnike: Marinelu Hafizović, Melinu Numanović, Ivonu Marijančević, Sanjina Babovića, Mirona Konjevića, Edinu Kordić , Katarinu Puketa, Ilmu Čerim, Jasminu Hodžić, Sabinu Librić, Jasminku Ibrišimović i Farisa Musu s velikim entizijazmom su pristupili realizaciji ove ideje.

Rađena prema scenariju Džejne Avdić za razliku od klasične priče o Snjeguljici, ova predstava će biti suvremenija verzija novih poruka i pouka uz ozbiljnu muzičku i tehničku podršku, te obogaćena i ritmičkom koreografijom. Podršku u realizaciji predstave Osnovnoj školi „Vareš“ pružili su predstavnici humanitarne organizacije World Vision. World Vision je inače organizacija koja je već podržala određene aktivnosti u vareškoj osnovnoj školi, a podrška se nastavlja i dalje kroz projekte poput ovoga. Osim toga, za pohvalu je suradnja sa Malom školom u Varešu odakle su posuđeni svi kostimi. Uz podršku menadžmenta škole direktora Murisa Parića i pedagogice Suvade Karagić ozbiljno se radi na glavnom cilju projekta, a to je doprinijeti sadržajnijem životu djece i potaknuti na kulturni rad u školi i lokalnoj zajednici.

Finale predstave i kompletan rad na pripremi i realizaciji imaju za cilj potaknuti učenike na to da kultura, kulturni rad i navike, postanu i ostanu trajni slojevi njihovih osobnosti. Promocija predstave Snjeguljica kako doznajemo planirana je za mjesec travanj/april ove godine, a do pratite portal radio Bobovca i saznajte kako teku daljnje pripreme. U prilogu donosimo i nekoliko fotografija s redovitih proba.

snjeguljicapripreme-2
snjeguljicapripreme-3
snjeguljicapripreme-4
snjeguljicapripreme-5
snjeguljicapripreme-6
snjeguljicapripreme-7
snjeguljicapripreme-9
snjeguljicapripreme-8
snjeguljicapripreme-10

Last modified on Utorak, 19 Veljača 2019 12:45
Rate this item
(0 votes)
danijela

Latest from danijela