Print this page

Informatički kamp vareških osnovaca - peti dan

23 Velj 2019
1324 times

Posljednji, peti dan  informatičkog kampa petak 22. veljače 2019. godine vareški osnovci

i njihovi prijatelji su proveli radno i svečano. U prijepodnevnim i ranim popodnevnim satima slušali su i polagalti gradivo modula 4 ECDL, a potom je uslijedilo ECDL testiranje koje je obuhvatilo gradivo sva četiri modula. Ovaj test bio je završni dio za stjecanje ECDL Base certifikata. Treba istaknuti da ovaj europski certifikat ECDL predstavlja međunarodni standard za digitalnu osposobljenost i priznat je u preko 140 zemalja svijeta.

Certifikate je polaznicima informatičkog kampa iz Vareša i Žepča, njih ukupno 24, na svečanosti uručila Mensura Beganović , predsjednica Asocijacije informatičara BiH.
Potom je za sve sudionike projketa priređen zajednički ručak, a osim učenika i nastavnika iz Vareša i Žepča, okupio je i djecu i roditelje domaćina, predstavnike Ambasade SAD-a u BiH, predstavnike OŠ "Dolac Malta", predavče i predstavnike Asocijacije informatičara BiH.

Možemo reći da je cilj ovog edukativno zabavnog projekta u potpunosti ispunjen - učenici osnovnih škola su se upoznali i zbližili, a sve je to proteklo kroz edukaciju i učenje, druženje, te upoznavanje kulturno-povijesnih znamenitosti Sarajeva. Projekat je podržala Američka ambasada u Sarajevu (program DHRE Homestay Small grants), a implementira Asocijacija informatičara u Bosni i Hercegovini u suradnji sa osnovnim školama iz Sarajeva, Vareša i Žepča.

Prepuni novih znanja, utisaka, bogatiji za jedno lijepo iskustvo i puno novih prijatelja osnovci iz Vareša i Žepča su u pratnji svojih nastavnika krenuli kući u večernjim satima.

ECDLkamp5dan-naslov-7
ECDLkamp5dan-naslov-8
ECDLkamp5dan-naslov-10
ECDLkamp5dan-naslov-9
ECDLkamp5dan-naslov-11
ECDLkamp5dan-naslov-12

Rate this item
(0 votes)
danijela

Latest from danijela