Print this page

Održane radionice korištenja BOSON-setova za djecu

24 Svi 2019
1831 times

U sklopu projekta  Digitalni građanin - biblioteke/knjižnice kao napredni centri za digitalne vještine, u koji je uključena i Opća biblioteka Vareš,

u ovoj ustanovi nastavljeno je s realizacijom radionica za djecu. Inače, radionice su se održavale  od 09.11.2018 . godine do 27.05.2019. godine.
Pored donacije 20 micro:bit kompleta za posudbu korisnicima i održavanje radionica iz robotike u sklopu biblioteke, nedavno je vareška biblioteka dobila donaciju od 5 BOSON setova kao dodatak micro:bit-u u svrhu održavanja radionica kao i za posudbu korisnicima.

Do mjeseca ožujka radionice koje su se održavale u Općoj biblioteci Vareš realizirane su uz micro:bitova, a potom su djeca prešla na višu razinu i korištenje bosona. Novi kompleti opreme - boson setovi bili su zanimljivi vareškim osnovcima, pa su s velikom pozornošću slušali upute djelatnica Opće biblioteke i svog nastavnika informatike Farisa Musu, koji je nesebično podržao projekt Digitalni građanin.

Učenici od V. do IX. razreda su na radionicama učili osnove programiranja služeći se micro:bitom te BOSON kompletom, a sve kroz igru i zabavu. Na ovaj način razvijali su svoje sposobnosti logičkog razmišljanja, rješavanja problema, te komunikacijske vještine.

Kako doznajemo, Opća biblioteka Vareš će 01.06.2019. godine objaviti Natječaj za prijavu kandidata za izradu projekta s bosonima, što podrazumijeva osmisle nešto novo i isto prezentiraju. Najbolji projekti, koje će izabrati stručna komisija, bit će prigodno nagrađeni povodom Dana općine Vareš - 16.kolovoza/augusta.

Svi zainteresirani za posudbu micro:bit-ova i BOSON-a mogu se obratiti djelatnicama Opće biblioteke Vareš.

boson-radionicee-14
boson-radionicee-13
boson-radionicee-12
boson-radionicee-11
boson-radionicee-10
boson-radionicee-9
boson-radionicee-7
boson-radionicee-5
boson-radionicee-6
boson-radionicee-4
boson-radionicee-3
boson-radionicee-2
boson-radionicee-1
boson-radionice-8
boson-radionice-7
boson-radionice-6
boson-radionice-5
boson-radionice-4
boson-radionice-3
boson-radionice-2
boson-radionice-1

Last modified on Petak, 24 Svi 2019 12:22
Rate this item
(0 votes)
danijela

Latest from danijela