Print this page

Najavljemo - posjet delegacije iz Francuske Varešu

03 Srp 2019
1599 times

Delegacija francuskog grada Choisy le Roi u petak 05.srpnja 2019. godine stiže u BiH i naš Vareš. Uvaženi gosti će na

početku svog boravka u našoj zemlji posjetiti Francusku rezidenciju u Sarajevu, a potom stići u Vareš.

Za petak je zakazano i potpisivanje Sporazuma o decentraliziranoj suradnji između grada Choisy-le-Roi, Francuska i Općine Vareš, Bosna i Hercegovina. U popodnevnim satim delegacija bi trebala posjetiti kovačke majdane u selu Oćevija, te obići znamenitosti u gradu (staru crkva sv. Mihovila i stari kameni most).

Za subotu 06. srpnja planiran je obilazak kraljevskog grada Bobovca u prijepodnevnim satima, te posjet seoskom gazdinstvu Wigwam u popodnevnim satima. U večernjim satima bit će upriličena prezentacija graditeljskih cjelina općine Vareš kroz različita povijesna razdoblja.

Odlazak delegacije natrag za Francusku i ispraćaj sa sarajevskog aerodroma predviđen je u nedjelju u ranim popodnevnim satima.

Posjet delegacije grada Choisy le Roi uslijedio je kao nastavak suradnje nakon boravka u Francuskoj načelnika općine Vareš Zdravka Maroševića, predsjedavajućeg OV-a Vareš Adisa Čizme i predstavnica Karate kluba Vareš u mjesecu veljači, te boravka trenera ženske ekipe NK Vareš Nermina Hrvata i Vernesa Brkića, urednika lista Bobovac Mladenka Marijanovića i vareških nogometašica u sredinom lipnja.

Rate this item
(0 votes)
danijela

Latest from danijela