Print this page

U Osnovnoj školi Vareš obilježen Dan državnosti BiH

21 Stu 2019
2951 times

Učenici Osnovne škole Vareš danas, 21.studenog 2019. godine svečano su obilježili rođendan svoje domovine Bosne i Hercegovine.

Zajedno sa svojim učiteljicama pripremili su polusatni kolaž program recitala, klavirskih izvedbi i pjesama koji govore o Danu državnosti BiH - 25. studenom/novembru. Nakon intoniranja himne BiH koju je na trubi izveo prof. Sanjin Babović i pozdravnog obraćanja voditelja svečanosti, učenici prvih razreda uputili su "Čestitku domovini". Njima je to bila prva školska priredba i vidljivo je bilo uzbuđenje zbog nastupa, ali su u jedan glas na kraju recitala poručili - sretan ti rođendan Bosno i Hercegovino!

Uslijedila je pjesma "Reci Bosno ljubavi" u izvedbi članova horske sekcije, te recital "Bosna žubori" koji su izveli učenici niižih razreda.

Skladbu "varijacije na Paganinijevu temu" izveo je učenik Luka Dužnović, a učenici 8. razreda svojoj domovini posvetili su prigodan recital. Članice etno sekcije Muzičke osnovne škole oduševile su a capela izvedbom pjesme "Zasp'o mi je dragi na zelenoj travi", Enida iz 9. razreda odrecitirala je stihove o Bosni, a program je zaključio Viktor Malbašić klavirskom izvedbom "Etide u e molu".

Pored brojnih roditelja učenika, na svečanosti u povodu dana državnosti BiH prisutan je bio i općinski načelnik Zdravko Marošević, koji je uputio prigodnu čestitku. Također je i ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ZDK Spahija Kozlić poslao čestitku u kojoj se kaže:" Povodom predstojećeg Dana državnosti BiH u ime Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Zeničko dobojskog kantona i svoje osobno ime upućujem iskrene čestitke djeci, učenicima, roditeljima i zaposlenicima u odgojno-obrazovnim ustanovama sa željom i nadom da ćemo zajedničkim zalaganjem, radom, međusobnim razumijevanjem i tolerancijom dioprinijeti izgradnji ljepše i svjetlije budućnosti i okrenuti se promjenama s mogućnošću da novim generacijama postavimo temelje za nove iskorake i da svojim zajedničkim radom doprinesemo jačanju države, solidarnosti i poštivanju različitih duhovnih i kulturnih vrijednosti, te razvoju našeg društva i domovine u cjelini."

Na kraju svečanosti voditelji su čestitku završili riječima- živjela naša domovino, živjela Bosno i Hercegovino!

dandrzavnosti2019
dandrzavnosti-36
dandrzavnosti-35
dandrzavnosti-34
dandrzavnosti-33
dandrzavnosti-32
dandrzavnosti-31
dandrzavnosti-30
dandrzavnosti-29
dandrzavnosti-28
dandrzavnosti-27
dandrzavnosti-26
dandrzavnosti-25
dandrzavnosti-24
dandrzavnosti-23
dandrzavnosti-22
dandrzavnosti-21
dandrzavnosti-20
dandrzavnosti-19
dandrzavnosti-18
dandrzavnosti-17
dandrzavnosti-16
dandrzavnosti-15
dandrzavnosti-14
dandrzavnosti-13
dandrzavnosti-12
dandrzavnosti-11
dandrzavnosti-10
dandrzavnosti-9
dandrzavnosti-8
dandrzavnosti-7
dandrzavnosti-6
dandrzavnosti-5
dandrzavnosti-4
dandrzavnosti-3
dandrzavnosti-2
dandrzavnosti-1

Last modified on Petak, 22 Studeni 2019 13:19
Rate this item
(0 votes)
danijela

Latest from danijela