Print this page

Vareška udruženja na Diplomatskom bazaru

07 Pro 2019
1904 times

Danas, 07.12.2019. godine u Skenderiji otvoren je Diplomatski bazar koji je

nakon prošlogodišnjeg uspjeha polučio dobre rezultate. Bazar je otvoren od 11.00 do 17.00 sati na kojem sudjeluje više od 40 ambasada i međunarodnih organizacija, te više od 80 domaćih izlagača i nevladinih organizacija.

Na Bazaru iz Vareša sudjeluju Izvorno vareško, Udruženje Zvijezda i po prvi put Forum žena MZ Strica-Zarudje gdje predstavljaju našu općinu sa svojim proizvodima. Naći će se tu veliki izbor egzotičnih jela i pića te unikatnih rukotvorina iz našeg podneblja. Diplomatski zimski bazar je dobrotvornog karaktera jer se dio sredstava prikupljenih od ulaznica i prodaje donira djeci i omladini.

Ovo je prilika da na jednom mjestu kupite proizvode koje će te teško pronaći u trgovinama širom Bosne i Hercegovine. Koliko je Bazar atraktivan govori podatak kako ove godine po prvi put sudjeluju ambasade iz Brazila, Crne Gore, Katara, Pakistana i Poljske.

Ulaz na Diplomatski zimski bazar je 5 KM, a djeca do 10 godina ne plaćaju ulaz uz pratnju odrasle osobe. Požurite i pogledajte vareške ali i druge proizvode u dvorani Mirze Delibašića na Skenderiji do 17.00 sati.

Vareškim udruženjima želimo što bolju promociju naših proizvoda.

Bazar6
Bazar4
Bazar6
Bazar4
Bazar2
Bazar3

Rate this item
(4 votes)
Ivan

Latest from Ivan