Print this page

U pripremi prostorije za smještaj osoba koje ne poštuju samoizolaciju

27 Ožu 2020
2700 times

Danas, 27.03.2020. godine održan je treći sastanak Kriznog stožera općine Vareš.

Prisutne članove pozdravio je načelnik Zdravko Marošević i upoznao ih s aktivnostima koje su urađene i koje treba u narednom razdoblju realizirati. Na sastanku se razgovaralo o svim poteškoćama koje su se pojavile tijekom ovih dana, a sve u pogledu naredbi koje su stigle u našu lokalnu zajednicu.

Mnogobrojne teme su obrađene ali je bitno istaknuti kako su dogovorene posjete starijih osoba liječniku, one osobe koje imaju terapiju injekcijama i osobe kojima je potrebna hitna pomoć. Ove aktivnosti će se rješavati uz suradnju i dogovor s Domom zdravlja i Policijskom stanicom. U samoizolaciji do današnjeg dana nalazi se 69 osoba kojima je izdano rješenje, a s posljednjim danom ovog mjeseca iz samoizolacije izlaze 23 osobe. Početkom travnja, točnije 05.04.2020. godine iz samoizolacije izlaze još 24 osobe.

Kada je riječ o samoizolaciji, u narednim danima očekuje se dolazak većeg broja sugrađana iz drugih država te će se za njih (za osobe koje nemaju mogućnost samoizolacije zbog skučenog prostora stanovanja) pripremiti prostorije JU Centar za kulturu, ali i za osobe koje ne budu poštovale rješenja o samoizolaciji.

Za sugrađane koji se vraćaju u našu zemlju preporučuje se sljedeće: Ako ste vozač, po Vas je poželjno doći s dva auta, jedno auto za osobu koja mora u samoizolaciju, a drugo auto za povratak osoba koje su dovezle auta. Prilikom susreta ne ostvarivati nikakav kontakt, držati udaljenost od najmanje dva metra i za takvu osobu pripremiti posebne prostorije za samoizolaciju. Ovo su preporuke, jer se na takav način smanjuje broj osoba koje moraju u samoizolaciju.

Razgovaralo se i o izdavanju računa poslovnim subjektima koji su naredbom prestali sa radom. Svi poslovni subjekti koji su prestali s radom odlukom Federalnog stožera civilne zaštite i oni koji zbog smanjenja obima posla prestaju s radom, potrebno je da se jave u Javno komunalno poduzeće Vareš i upoznaju se s novonastalom situacijom.

Na kraju, preporučeno je trgovinskim radnjama da poštuju mjere o socijalnom distanciranju od najmanje 1,5 m i da u radnju ulazi samo po jedna osoba.

IMG3196-Krizni3
IMG3195-Krizni3
IMG3194-Krizni3
IMG3193-Krizni3

Last modified on Petak, 27 Ožujak 2020 14:19
Rate this item
(0 votes)
Ivan

Latest from Ivan