Print this page

Merjem Begović i Valentin Jurkić učenici generacije Osnovne škole Vareš

12 Lip 2020
3850 times

U Osnovnoj školi Vareš danas, 12. lipnja 2020. godine održana je svečanost na kojoj su proglašeni učenici generacije za šk. 2019./2020. godinu.

Na početku svečanosti direktor škole Muris Parić pozdravio je sve goste, roditelje, učenike i nastavnike. " Ispratili smo još jednu školsku godinu. Ispratili smo naše učenike  na neuobičajen način i svima nam je žao što je to tako. Zahvaljujem se svim učenicima i roditeljima na suradnji posebno tijekom izvođenja online nastave", rekao je direktor Parić. Dodao je kako je na kraju školske godine red proglasiti najuspješnije učenike, pa je objasnio proceduru i način kako se postiže diploma učenika generacije.

Zamjenica ravnatelja Ilijana Vidović pozdravila je sve učenike, njihove roditelje, goste, načelnika općine Zdravka Maroševića, predstavnika Uniqa osiguranja Branu Đurića i sve nastavnike.

"Danas je za nas poseban i svečan dan. Ispaćamo još jednu generaciju naših učenika, ali na jedan poseban i nesvakidašnji način. Nikada do sad nismo učenike ispraćali bez njih samih. Epidemiološka situacija ne dozvoljava da učenike izlažemo i veoma nam je žao zbog toga. U proteklim mjesecima škola je bila prazna i tužna i svi smo se zbog toga loše osjećali. Ono što je najbitnije da smo svi bili i ostali zdravi. Vaši nastavnici i učitelji na učiteljskom i nastavničkom vijeću su meni dali zadatak da vam prenesem njihove čestitke za vaš rad i zalaganje, posebno u online nastavi", rekla je zamjenica ravnatelja Vidović.

Pripala joj je čast proglasiti učenike generacije, a to su iz IXa razreda Merjem Begović, a iz IX1 razreda Valentin Jurkić.

"Posebnu diplomu dobit će učenica Merjem Begović koja je tijekom cijelog školovanja imala sve zaključne ocjene odličan (5). Čestitamo i želimo joj mnogo uspjeha u daljnjem učenju i radu", rekla je Ilijana Vidović. Istaknula da su u konkurenciji za ovo priznanje bili i odlični učenici IXa Nađa Imamagić, Lamija Čizmo, Nejra Balta, Lamija Osmanović, Inela Kovačević i Bilal Likić.

U IX1 razredu je samo jedan učenik imao odličan uspjeh od I. do IX. razreda, a to je Valentin Jurkić, koji je proglašen učenikom generacije.

Nakon uručenja diploma za učenike generacije, koje su uručili direktor Muris Parić i njegova zamjenica Ilijana Vidović, predstavnik Uniqa osiguranja Brano Đurić je nagradio učenike generacije prigodnim novčanim nagradama. Posebne čestitke učenici generacije dobili su od svojih razrednika Marija Jerkovića i Dijane Pejčinović.

Na kraju se učenicima generacije obratio načelnik Zdravko Marošević. Učenicima generacije Merjem i Valentinu uručio prigodne novčane i slatke nagrade.

"Vi ste generacija koja će upamtiti da se u životu nešto završavalo na poseban način i shvatit ćete da je u životu sve nepredvidivo. Općina Vareš i dalje pokušava barem simbolično pokazati zahvalnost za rezultate koje postižete. U ovakavim situacijama se pokazuje razumijevanje, suosjećanje i potpora za učenike", rekao je načelnik Marošević i zaželio djeci puno uspjeha u novim školskim pobjedama već naredne školske godine.

U ime redakcije Hrvatkog radija Bobovac Vareš učenicima generacije Merjem Begović i Valentinu Jurkiću želimo puno uspjeha i sreće  u daljem životu i budućem školovanju u srednjoj školi.

ucenicigeneracije-26
ucenicigeneracije-25
ucenicigeneracije-24
ucenicigeneracije-23
ucenicigeneracije-22
ucenicigeneracije-21
ucenicigeneracije-20
ucenicigeneracije-19
ucenicigeneracije-18
ucenicigeneracije-17
ucenicigeneracije-16
ucenicigeneracije-15
ucenicigeneracije-14
ucenicigeneracije-13
ucenicigeneracije-12
ucenicigeneracije-11
ucenicigeneracije-10
ucenicigeneracije-9
ucenicigeneracije-8
ucenicigeneracije-7
ucenicigeneracije-6
ucenicigeneracije-5
ucenicigeneracije-4
ucenicigeneracije-3
ucenicigeneracije-2

Last modified on Utorak, 16 Lipanj 2020 13:30
Rate this item
(0 votes)
danijela

Latest from danijela