Print this page

Objavljen drugi javni natječaj za obrazovanje odraslih u Osnovnoj školi Vareš

30 Pro 2020
997 times

Osnovna škola „Vareš“ u Varešu objavila je drugi javni natječaj za upis polaznika u programe formalnog obrazovanja –osnovnog obrazovanja odraslih „NITKO BEZ OSNOVNE ŠKOLE“ za školsku 2020./2021. godinu, koji donosimo u prilogu.

Na osnovu Rješenja o ispunjavanju uvjeta rada i izvođenje programa za osnovno obrazovanje odraslih u JU OŠ „Vareš“ u Varešu, Zakona o obrazovanju odraslih ZDK („Službene novine ZDK“  broj 3/18), Obavještenja Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK broj:  10-34-652-02/20. od 18.08.2020. godine i Odluke Školskog odbora o raspisivanju drugog javnog natječaja za osnovno obrazovanje odraslih broj: 01-1045/20 od 29.12.2020. godine „NITKO BEZ OSNOVNE ŠKOLE“ u školskoj 2020/2021. godini, OŠ „Vareš“ u Varešu raspisuje:

DRUGI JAVNI NATJEČAJ

za upis polaznika u programe formalnog obrazovanja-osnovnog obrazovanja odraslih „NITKO BEZ OSNOVNE ŠKOLE“ za školsku 2020/2021. godinu

1. OPĆI I POSEBNI UVJETI:

a) Da je polaznik državljanin Bosne i Hercegovine;

b) U program osnovnog obrazovanja može se upisati osoba starija od 15 godina koje nije završilo osnovno obrazovanje, odnosno osoba koja je starije od 18 godina, a da pri tome nema status učenika;

c) Da polaznik ispunjava psiho-fizičke uvjete za svladavanje osnovnog obrazovnog programa.


2. BROJ SLOBODNIH MJESTA ZA UPIS U PROGRAM:

OSNOVNO DEVETOGODIŠNJE OBRAZOVANJE

    RAZRED                                                            BROJ POLAZNIKA

    Od prvog (I.) do petog (V.) razreda                       20 (dvadeset)
    Od šestog (VI.) do devetog (IX.) razreda                40 (četrdeset)

3. NAČIN IZVOĐENJA PROGRAMA I TRAJANJE:

Izvođenje programa za sticanje osnovnog obrazovanja za odrasle traje:

Za prvi (I), drugi (II), treći(III), četvrti (IV) i peti (V) razred –tri mjeseca,

Za šesti (VI), sedmi (VII), osmi (VIII) i deveti (IX) razred-šest mjeseci.

Programi obrazovanja polaznika izvode se redovnom nastavom, konzultativno-instruktivnom nastavom, dopisno-konzultativnom nastavom i na drugi primjeren način.

4. NAZIV JAVNE ISPRAVE KOJA SE IZDAJE PO ZAVRŠETKU PROGRAMA

1. Uvjerenje o završenom razredu osnovne škole (od I. do VIII. razreda)

2. Svjedodžba o završenoj osnovnoj školi (nakon završetka IX. razreda)

5. VISINA ŠKOLARINE PO POLAZNIKU

Za polaznike koji imaju mjesto prebivališta na području Zeničko-dobojskog  kantona najmanje 12 mjeseci prije raspisivanja javnog natječaja, u Proračunu ZDK osigurana su sredstva za izvođenje programa osnovnog obrazovanja odraslih.

6. POTREBNA DOKUMENTACIJA

1. Prijava za upis koja se preuzima kod tajnice škole;
2. Izvod iz matične knjige rođenih (original ili ovjerena kopija);
3. Uvjerenje o državljanstvu (original ili ovjerena kopija)
4. CIPS (original)
5. Uvjerenje o prethodno završenom razredu osnovne škole (original ili ovjerena kopija) ili učenička knjižica izdata od strane škole gdje je polaznik prethodno pohađao školovanje;
6. Polaznici koji su prethodno školovanje pohađali i završili u inozemstvu dužni su dostaviti Rješenje o ekvivalenciji inozemne školske isprave izdano od strane nadležnog Ministarstva (original ili ovjerena kopija)

7. Polaznici koji nemaju završen niti jedan razred osnovne škole  dostavljaju potrebnu dokumentaciju navedenu pod točkom 1.2.3. i 4


7.  OSTALE NAPOMENE:

Drugi javni natječaj za popunu slobodnih mjesta ostaje otvoren 8 dana od dana objave, a prijave se dostavljaju zaključno s 12.01.2021. godine.
         
Prijavni obrazac mora biti vlastoručno potpisan od strane polaznika, a izuzetak su polaznici koji nemaju završen niti jedan  razred osnovne škole, te ukoliko se ne znaju potpisati mogu staviti i otisak prsta na mjesto potpisa uz navođenje broja osobne/lične iskaznice.
         
Također, prijavni obrazac mora biti čitko popunjen uz obavezno navođenje u rubriku da li je polaznik ranije školovanje pohađao po osmogodišnjem ili devetogodišnjem obrazovanju (izuzetak su polaznici koji nemaju završen niti  jedan razred).

Prijavni obrazac se može preuzeti u uredu tajnice škole. Prijava na natječaj s potrebnom dokumentacijom se može predati svakim radnim danom od 8 do 13 sati na protokolu škole i to u danom roku za podnošenje prijava, a također može dostaviti i putem pošte preporučeno na adresu:
    
  OSNOVNA ŠKOLA „VAREŠ“ U  VAREŠU
  ULICA PUT MIRA 37.
  71 330 VAREŠ
    
    - s naznakom:  Prijava na drugi javni natječaj za upis polaznika u programe formalnog osnovnog  obrazovanja odraslih „NITKO BEZ OSNOVNE ŠKOLE“ za školsku 2020./2021.godinu.

Za sve ostalo što nije regulirano ovim natječajem primjenjivat će se odredbe Zakona o obrazovanju odraslih ZDK i ostalih podzakonskih akata koji reguliraju obrazovanje odraslih na području ZDK.
    
Sve potrebne informacije u vezi natječajne procedure mogu se dobiti svakim radnim danom na kontakt telefon 032/465- 329, navodi se na kraju natječaja koji potpisuje direktor Osnovne škole Vareš Muris Parić.
                       


                                   

Rate this item
(0 votes)
danijela

Latest from danijela