Print this page

Svečano otvoreno obnovljeno igralište vareškog vrtića

01 Lip 2022
1808 times

Datum  01. 06. 2022. godine ostat će upisan kao dan kada je JPU Dječje obdanište Vareš dobilo novo, obnovljeno igralište opremljeno svim potrebnim mobilijarom za razvoj i igru djece predškolskog uzrasta. 

U 10 sati je ovim povodom na igralištu vrtića upriličena mala svečanost povodom završetka radova na obnovi dječjeg igrališta, na kojoj su bili prisutni realizatori projekta obnove i sponzori  - predstavnici organizacije Pomozi.ba  i predstavnici firme Atlantbh koja je financirala realizaciju projektnih aktivnosti. Od zvanica su tu bili još  načelnik općine Vareš Zdravko Marošević, direktorica Centra za socijalni rad Vareš Nihada Gondžo, predstavnici Vijeća roditelja...

Sve je počelo raspjevano i razigrano, jer su tako djeca na svoj način iskazala zahvalnost donatorima za obnovu igrališta. Potom je prisutne pozdravio vareški načelnik Zdravko Marošević i v.d. direktorica JPU Dječje obdanište Vareš Enisa Musa Cernica.

Zdravko Marošević, načelnik općine Vareš, u pozdravnom obraćanju rekao je: „ Zahvaljujem svim prijateljima djece, danas je dan neke ljubavi, dan neke pažnje. Još mnogo toga ovdje treba odraditi i mislim da iz dan u dan pomalo popravljamo situaciju i nadam se da ćemo uspjeti u skorije vrijeme osigurati zahtjeve za djecu koja bi trebala ovdje pristupiti. Nadam se da ćemo ispuniti standarde koje od nas traži nadležno ministarstvo, a da bi se to dogodilo mora se sve tehnički i materijalno opremiti. Hvala svima vama koji ste dali dio onoga da se danas ovog igralište opremi, siguran sam da će djeca to pamtiti. Hvala vam u ime sve djece, u ime roditelja, mene kao načelnika i svih građana“.

Sabina Grcić Kovačić, predstavnica firme Atlant bh prilikom izjave za radio Bobovac istaknula je sljedeće: „Izuzetno nam je drago što danas ovdje i što smo na ovaj način uljepšali generalno djetinjstvo i ovaj dan, a nadam se i buduće dane dječici iz ove općine. Na ovaj korak smo se odlučili povodom našeg 20.rođendana, da malo i zajednici damo doprinosa, jer je to i misija našeg djelovanja. Uz udruženje Pomozi.ba i Filantropski forum smo dobili najviše informacija kojoj zajednici najviše treba pomoći, pa smo se na taj način odlučili na pomoć općini Vareš. Posebno nam je drago što smo izabrali dječje igralište, jer je djetinjstvo najvažnije i nešto što ostaje u sjećanju svima i ovo je nešto što djeci zaista treba. Vidim po osmjesima djece kako oni reagiraju na ovo, pa mi je izuzetno drago što smo tu. Vrijednost investicije je više tisuća KM, ne bih otkrivala točno o kom iznosu se radi. Bilo je tu dosta posla, samo uređenje dvorišta, mural koji je došao na zid da malo uljepša zgradu vrtića, igralište na kom se nalaze ljuljačke, tobogan, klackalice, pješčanik... Mi smo kompanija koja ima veliki broj uposlenika i odvojili smo vrijeme da naši uposlenici ovdje dođu i zasadimo čemprese ovdje i cvijeće, da crtamo zajedno, igramo se, sve je to dio zajedničkog događaja danas“, s osmijehom na licu zaključila je Sabina Grcić Kovačić.

Maja Arslanagić Hrbat, predstavnica udruženja Pomozi.ba u izjavi za radio Bobovac naglasila je: „ Ovaj događaj je nama svima značajan. Kompanija Atlant bh je nas kontaktirala, željeli su uraditi nešto korisno za lokalnu zajednicu, posebno pomoći mališanima i uraditi nešto lijepo za naše najmlađe. S obzirom na to da mi imamo jako puno korisnika u Varešu i da ovdje dolazimo često, tu smo prisutni na terenu, vidjeli smo da bi ovdje dobrodošla takva vrsta ulaganja i kontaktirali smo s načelnikom kako bi vidjeli koje bi to igralište bilo potrebno obnoviti. Došli smo na ideju da obnovimo ovo igralište, s obzirom da je bilo zaista u lošem stanju, mobilijar je bio porušen i djeca ga nisu mogla koristiti, te smo u posljednje vrijeme dali sve od sebe da ga što prije obnovimo i renoviramo, daovoj djeci vratimo mjesto za igru. Zaista smo se pobrinuli oko kompletne organizacije, od izbora izvođača, naši ljudi su konstantno dolazili ovdje, birali i cvijeće koje će s e saditi, birali i mobilijar. Svi u udruženju smo dali maksimum da ovo ispadne na najbolji mogući način. Ideja se rodila pred pandemiju covida 19 i to nas je malo usporilo, jer tada to nismo mogli realizirati. Sav taj je proces je dugo trajao, ali evo nakon pandemije posljednjih nekoliko mjeseci mi smo intenzivno radili i to je za par mjeseci završeno. Još jednom bih se zahvalila kompaniji Atlant bh koji su odlučili donirati novac u ove svrhe“, zaključila je Maja Arslanagić Hrbat.

Enisa Musa Cernica, v.d. direktorica JPU Dječje obdanište Vareš nije skrivala svoju sreću i zadovoljstvo realiziranim projektom, a to je potvrdila i u svojoj izjavi.  „Uvijek sam sretna i presretna posebno kada se radi o djeci, kada su oni sretni i ja sam sretna. Vezano za projekt uređenja dječjeg igrališta ideja i potreba je bila da se to obnovi duži niz godina. Zadnji put kad sam se susrela s ljudima iz organizacije pomozi.ba dovela sam ih ovdje da vide u kakvom stanju je naše igralište i doslovno zamolila da urade taj projekt. To je trajalo par mjeseci i drago mi je da smo sve uspjeli realizirati. Ovo će za djecu biti jedno neizmjerno i posebno iskustvo, jer će djeca aktivno sudjelovati u sađenju cvijeća i čempresa zajedno sa investitorima, tj. predstavnicima firme Atlant bh. Djeci takvo iskustvo znači nešto neprocjenjivo“, naglasila je Enisa Musa Cernica.

Svečanost je nastavljena aktivnostima na sadnji cvijeća i čempresa oko ograde igrališta, te dječjom igrom na novim spravama na igralištu. Posebno izenađenje za vareške vrtićance bio je dolazak klauna i druženje s njim, te oslikavanje dječjih lica bojama i prigodnim motivima. Bio im je ovo dan za pamćenje.

vrtic-igraliste-49
vrtic-igraliste-48
vrtic-igraliste-47
vrtic-igraliste-46
vrtic-igraliste-45
vrtic-igraliste-44
vrtic-igraliste-43
vrtic-igraliste-42
vrtic-igraliste-41
vrtic-igraliste-40
vrtic-igraliste-39
vrtic-igraliste-38
vrtic-igraliste-37
vrtic-igraliste-36
vrtic-igraliste-35
vrtic-igraliste-33
vrtic-igraliste-34
vrtic-igraliste-32
vrtic-igraliste-31
vrtic-igraliste-29
vrtic-igraliste-30
vrtic-igraliste-27
vrtic-igraliste-28
vrtic-igraliste-26
vrtic-igraliste-25
vrtic-igraliste-24
vrtic-igraliste-23
vrtic-igraliste-22
vrtic-igraliste-21
vrtic-igraliste-19
vrtic-igraliste-17
vrtic-igraliste-16
vrtic-igraliste-15
vrtic-igraliste-14
vrtic-igraliste-12
vrtic-igraliste-13
vrtic-igraliste-11
vrtic-igraliste-10
vrtic-igraliste-9
vrtic-igraliste-8
vrtic-igraliste-7
vrtic-igraliste-6
vrtic-igraliste-5
vrtic-igraliste-4
vrtic-igraliste-3
vrtic-igraliste-2

Last modified on Petak, 03 Lipanj 2022 11:08
Rate this item
(0 votes)
danijela

Latest from danijela