Print this page

Učenica OŠ Vareš Majdan Fatima Čolan osvojila 3. mjesto na Kantonalnom natjecanju iz matematike

20 Ožu 2023
823 times

U subotu, 18.03.2023. godine je u Osnovnoj školi “Ćamil Sijarić” Nemila u Zenici održano Kantonalno natjecanje iz matematike za učenike osnovnih škola.

Na natjecanju sudjelovalo 118 učenika iz 45 škola i 11 općina/gradova Zeničko-dobojskog kantona - Breze, Doboj-Juga, Kaknja, Maglaja, Olova, Tešnja, Vareša, Visokog, Zavidovića, Zenice i Žepča.

Nakon uvodnog programa, prisutnima se obratila ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Draženka Subašić, koja je i svečano otvorila XXVI. kantonalno natjecanje iz matematike za učenike osnovnih škola.

Općinu Vareš predstavljali učenici Osnovne škole Vareš Majdan Amel Pajt, Merjem Berbić, Fatima Čolan i Eldar Trakić.
S ponosom možemo objaviti da je učenica Fatima Čolan, u kategoriji osmih razreda jedna od najboljih matematičara u ZDK, jer je osvojila treće mjesto i predstavljat će ZDK na Federalnom natjecanju iz matematike.

Diplome i nagrade za najbolje učenike uručili su direktor Osnovne škole “Ćamil Sijarić” Ahmed Buljubašić i stručna savjetnica za oblast obrazovanja Aldiana Numanović, koja je ujedno sudjelovala u organizaciji natjecanja.

 „Čestitamo Fatimi, njenoj nastavnici Jasminki Zukić, kao i njenim roditeljima na ovom izuzetnom uspjehu. Također, čestitamo i ostalim našim učenicima - Amelu, Merjem i Eldaru koji su dostojno predstavljali naš grad“, poručili su iz Uprave Osnovne škole Vareš Majdan.

  • Fatima-Colan-3
  • Fatima-Colan-2

Rate this item
(3 votes)
danijela

Latest from danijela