Print this page

Emir Zec nastupio na koncertu u Parmi

10 Lip 2016
5577 times

Danas donosimo priču o našem sugrađaninu 18-ogodišnji Emiru Zecu,

koji je sinoć (09.06.2016.)  nastupio na humanitarnom koncertu u talijanskom gradu Parma. Emir je na ovaj koncert pozvao kao specijalni gost i predstavljao je svoj rodni Vareš i BiH. Na koncertu su svirali vrhunski rock bandovi iz Italije, a Emir im se pridružio svojim umijećem na električnoj gitari.
Do svega ovoga je došlo zahvaljujući dr. Raffaeleu Espositu iz Parme, kojeg je Emir upoznao dok je bio na liječenju u Italiji. Obojica su članovi Udruženja osoba oboljelih od upalnih bolesti crijeva (Sostegno Nuove Patologie Intestinali - SNUPI), a sav prihod s koncerta namijenjen je radu spomenutog Udruženja.
Predstavimo sad našeg Emira u par rečenica. Rođen je 07.02.1998. godine u obitelji Zamire Enesa Zeca. Trenutno je učenik je 3. razreda Opće gimnazije u Varešu, odlikaš tijekom cijelog školovanja, tečno govori tri jezika - talijanski, njemački i engleski.
Prije 10 godina Emir je, nažalost, obolio od Chronove bolesti, te se uspješno liječio u Italiji, gdje mu otac radi. Sada svaka 2 mjeseca ide na terapiju u Parmu. Nakon završetka srednje škole planira upisati Medicinski fakultet u Parmi.
U 10. godini života Emir počinje svirati gitaru, a ljubav prema glazbi, kako sam ističe, naslijedio je od majke. Uzor mu je Sead Zele Lipovača iz Divljih jagoda , a prva "stvar" koju je naučio svirati bio njegov je Turski marš, koji je može vidjeti i na youtube kanalu Emir Zec. Uzor mu je i vođa američkog hard rock sastava Van Halen Eddie Van Halen. Od glazbenih žanrova Emir preferira blues  i jazz. Draga mu je i klasičnu glazba u rock obradi, posebno u izvedbi švedskog gitariste Malmsteena.
Danas nam se Emir kratko javio porukom da putuje iz Parme prema ljetovalištu Lido di Jesolo, gdje će provesti par dana s ocem i odmoriti se, jer ga uskoro čeka i nova terapija u Parmi. Rekao nam je da je sinoćnji koncert bio fenomenalan i dobro posjećen i da je to za njega veliko priznanje i događaj koji će pamtiti cijeli život.
No, tu nije kraj priče o našem talentiranom glazbeniku. Naime, za mjesec i pol Emir ponovno ide u Italiju i to s velikim razlogom. 24.07.2016. svirat će na povijesnom koncertu na Orogel Stadionu Dino Manuzzi u Ceseni !  Bit će član najvećeg rock banda na svijetu koji je u sastavu od 1.000 svirača/pjevača. Izvodit će pjesmu američkog rock benda Foo Fighters  Learn to fly Obarat će Ginisov rekord!   Emire, sretno!

EmirParma
EmirParma11

Rate this item
(0 votes)
danijela

Latest from danijela