Print this page

Upozorenje iz PS Vareš

23 Pro 2017
2076 times

Iz Policijske stanice Vareš dobili smo upozorenje u povodu nastupajućih praznika.

Zakonom o javnom redu i miru Ze-Do kantona ( Sl. List br. 12/16) definirani su uvjeti i način ustupanja, kupovine i prodaje pirotehničkih sredstava, uporabe pirotehničkih sredstava kao i uvjeti i način priređivanja vatrometa i sličnih priredbi na javnom mjestu.

Podsjećamo, poduzimanje navedenih radnji u suprotnosti sa zakonskim odredbama, odnosno bez najave i odobrenja nadležnog organa kao i bez poduzimanja potrebnih mjera sigurosti kažnjivo je u skladu sa navedenim zakonom, a za počinjeni prekršaj predviđene su novčane kazne u visini od 150 – 500 KM. Za malodobne počinitelje prekršaja sankcije se izriču roditeljima odnosno zakonskim skrbnicima.

S ciljem sprečavanja nastanka neželjenih posljedica – zadobivanja tjelesnih ozljeda i oštećenja imovine, obavještavaju se građani općine Vareš da će Policijska stanica Vareš, tijekom predstojećih blagdana pojačati nadzor u svezi prodaje i uporabe pirotehničkih sredstava.

S tim u vezi, pozivaju se sugrađani na poštivanje zakonskih odredbi te pojačan oprez pri uporabi  pirotehničkih sredstava, a posebno je potrebno da roditelji i prosvjetni djelatnici poduzmu potrebne mjere tj. skrenu pozornost mladima na zakonske odredbe i opasnosti pri uporabi ovih sredstava kako bi se izbjegle neželjene posljedice među djecom i mladima.

U potpisu ove obavijesti je zaopvjednik PS Vareš Edin Karamustafić

Rate this item
(1 Vote)
Ivan

Latest from Ivan