Print this page

Višak asfalta se baci?

09 Kol 2018
3635 times

Ovih dana započela je sanacija Regionalnog puta R-444 od Vareša prema Vijaci. Mnogobrojne udarne rupe predstavljaju ogroman problem vozačima, a odron u Ljepovićima prisutan je godinu i pol dana.

Novi problemi za vozače pojavljuju se već nekoliko dana na različitim mjestima, kao što je tunel, gdje se odvaljuju dijelovi stijene i padaju na prometnucu. U Ponikvi je ogorman kamen sletio na cestu, najvjerojatnije zbog eksploatacije šume.

Na lokalitetu Ponikve uklonjen je dio asfalta i na njegovo mjesto postavljen novi, kao i saniranje pojedinih dijelova gdje je kolnik potonuo, a u Ljepovićima su počeli radovi na potpornom zidu

I kada napokon dočekamo da se neki dijelovi saniraju onda vidimo nemar izvođača. U Šiminom Potoku, nakon završetka asfaltiranja, odbačena je veća količina neiskorištenog asfaltnog materijala. Radi se količini od približno 1m3 koji se mogao iskoristiti na više mjesta, kao na primjer u tunelu gdje je voda napravila udarne rupe.

Hoće li nadzorni organi poduzeti adekvatne mjere ili ćemo i dalje čekati godinama na nekoliko kubika asfalta koje će izvođači nemarno odbaciti pored ceste?

asfalt4
asfalt5
asfalt3
asfalt2

Last modified on Četvrtak, 09 Kolovoz 2018 20:04
Rate this item
(1 Vote)
Ivan

Latest from Ivan