Print this page

Javni poziv za mlade kroz projekt PRO-budućnosti

12 Stu 2019
928 times

U Varešu je danas, 12.11.2019. godine održana prezentacija o mogućnostima apliciranja na Javni poziv za

dodjelu financijske podrške mladima. Prezentaciju su održale Emina Bečić predstavnica KULT-a i Tatjana Grujo ispred CRS-a. Na sastanak se odazvao veći broj mladih iz raznih udruženja i razgovaralo se o svim temama koje mogu biti uključene u ovaj Javni poziv.

Bespovratna sredstva za inicijative koje doprinose procesu pomirenja i izgradnje povjerenja u BiH, zagovaraju za mir i kolektivnu viziju za stabilnu budućnost i povezuju lokalne zajednice, osigurana su, u kontinuitetu, kroz USAID-ov projekat PRO-Budućnost, putem javnih poziva za male grantove.

Na javni poziv mogu se prijaviti: udruženja mladih, neformalne grupe mladih, udruženja žrtava rata, Crkve i vjerske zajednice kao i nevladine organizacije usmjerene promoviranju međureligijskog dijaloga, organizacije civilnog društva i općine/opštine/gradovi u kojima se provodi projekat PRO-Budućnost.

Od aplikanata se očekuje da svoje ideje i prijedloge kreiraju u skladu sa Platformom za mir  koja je rezultat intenzivnog i dugotrajnog rada projekta PRO-Budućnost u lokalnim zajednicama širom Bosne i Hercegovine.
Rok i način apliciranja

Od aplikanata se traži da do 22. 11. 2019. godine, do 15:00 sati, dostave prijavu sa svim traženim obrascima, putem online forme na slijedećem linku

IMG0797-ProBuducnost
IMG0798-ProBuducnost
IMG0799-ProBuducnost
IMG0800-ProBuducnost
IMG0801-ProBuducnost
IMG0802-ProBuducnost

Last modified on Srijeda, 13 Studeni 2019 08:26
Rate this item
(0 votes)
Ivan

Latest from Ivan