Print this page

Najavljujemo hit predstavu "Taksimetar"

14 Stu 2019
1594 times

U organizaciji JU Centar za kulturu i edukaciju Vareš, pozivamo Vas na „terapiju smjeha“ u hit komediji Gorana Vojnovića „TAKSIMETAR“.

Predstava će se održati u petak, 22.11.2019. godine sa početkom u 19 sati, u Radničkom domu.
Predstavu igraju Adem Smailhodžić i Irfan Ribić.

Autor ove kazališne predstave, Goran Vojnović rođen je u Ljubljani 1980. Diplomirao je na Akademiji za kazalište, radio, film i televiziju u Ljubljani, te je jedan od najcjenjenijih slovenskih književnika, scenarista i filmskih redatelja novije generacije. Njegova prva dva romana “Čefuri raus” i “Jugoslavija, moja domovina”, osvojili su kritičare i čitatelje, a doživjeli su i svoje uspješne teatarske adaptacije. Autor je dugometražnih filmova Piran-Pirano, Čefuri raus, te više kratkih filmova.

O PREDSTAVI:

Vojnović kroz priču jednog taksiste propituje današnje suvremene moralne vrijednosti i razne prikrivene predrasude. Smještajući glavnog lika, taksistu, na ulicu, autor se kroz njegove interakcije s raznim likovima dotiče brojnih problematičnih točaka u društvu. Ovo je predstava sastavljena od kratkih sličica, koje sve zajedno čine jednu suvremenu fresku, u kojoj se svi prepoznajemo. Goran je pošten čovjek, taksista u srednjim godinama, koji je odavno propustio sve prilike koje je imao i na koncu je donio možda krive životne odluke.

Ulaznice su dostupne u prodaji u Radničkom domu, po cijeni od 4 KM.

Taksimetar1
taksimetar2
taksimetar3
taksimetar4

Last modified on Petak, 15 Studeni 2019 12:14
Rate this item
(0 votes)
Ivan

Latest from Ivan