Print this page

Upozorenje o korištenju pirotehnike

11 Pro 2019
1135 times

Zakonom o javnom redu i miru Ze-Do kantona ( Sl. list br. 12/16) definirani su uvjeti i načini ustupanja, kupovine i prodaje

pirotehničkih sredstava, uporaba pirotehničkih sredstava kao i uvjeti i načini priređivanja vatrometa i sličnih priredbi na javnim mjestima.

S tim u vezi, pozivaju se sugrađani na poštivanje zakonskih odredbi te pojačan oprez pri uporabi pirotehničkih sredstava, a posebno je potrebno da roditelji i prosvjetni djelatnici poduzmu potrebne mjere tj. skrenu pozornost mladima na zakonske odredbe i opasnosti pri uporabi ovih sredstava kako bi se izbjegle neželjene posljedice među djecom i mladima.

Također, obavještavamo vas da će Policijska stanica Vareš, u narednom razdoblju pojačati nadzor u vezi prodaje i uporabe pirotehničkih sredstava s ciljem sprečavanja nastanka neželjenih posljedica – zadobivanja tjelesnih ozljeda i oštećenja imovine.

Podsjećamo, prodaja, kupovina i poraba pirotehničkih sredstava na javnom mjestu bez najave i odobrenja nadležnog organa kao i bez poduzimanja potrebnih mjera sigurnosti kažnjiva je u skladu sa navedenim zakonom, a za počinjenje prekršaje predviđene su novčane kazne u visini od 150 do 500 KM. Za malodobne počinitelje prekršaja sankcije se izriču roditeljima, odnosno  zakonskim skrbnicima.

Pozivamo vas na suradnju kako bismo svi zajedno proveli blagdane bez neželjenih posljedica, poručuju iz Policijske stanice Vareš.
.

Rate this item
(0 votes)
Ivan

Latest from Ivan