Print this page

Anketiranje na području općine Vareš

04 Stu 2020
1360 times

Obavještavamo građane Vareša da će u razdoblju od 01.11.2020. godine, u trajanju od 22 dana (uz mogućnost produženja terenskog rada do 7 dana),

u okviru projekta „Prodrška statističkom sistemu Bosne i Hercegovine za pripremu glavnog okvira za uzorak“, a u skladu sa Zakonom o statistici Bosne i Hercegovine (Službeni glasnik BiH 26/04 i 42/04) i Zakonom o statistici u Federaciji BiH („Službene novine Federacije BiH“ br.63/03 i 9/09) na teritoriji općine Vareš provesti anketiranje domaćinstava za potrebe ažuriranja statističkog okvira uzorka.

Anketiranje će na području Federacije Bosne i Hercegovine provoditi akreditirani anketari koje angažira Federalni zavod za statistiku. Anketiranje će se provoditi u većini općina Bosne i Hercegovine prema odabranom uzorku. 

Prema Zakonu o statistici BiH, Zakonu o statistici i Federaciji BiH i Zakonu o zaštiti osobnih podataka, statističke institucije Bosne i Hercegovine garantiraju punu povjerljivost podataka.

Koristimo priliku da zamolimo građane Vareša za punu suradnju tijekom provođenja ove veoma značajne aktivnosti za Bosnu i Hercegovinu. Napominjemo da će anketari prilikom anketiranja primjenjivati preporučene mjere navedene u Naredbi Federalnog kriznog stožera koje se odnose na obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, ali i na otvorenom javnom prostoru, ukoliko nije moguće održavati propisanu fizičku distancu od dva metra, u cilju zaštite zdravlja anketara i ispitanika.

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte: Federalni zavod za statistiku, tel: 033 407-019, fax: 033 226-151, email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 

Rate this item
(0 votes)
Ivan

Latest from Ivan