Print this page

Iz Biltena PS Vareš – narušavanje javnog reda i mira, prometna nezgoda

08 Stu 2021
2483 times

U Biltenu Policijske stanice Vareš za dane 05., 06. i 07.studenog 2021. godine u dijelu koji obuhvaća

oblast javnog reda i mira objavljene su sljedeće informacije:

Dana 05.11.2021. godine u 22 sata i 10 minuta prijavljeno je narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem od strane jedne osobe u ugostiteljskom objektu Šećerka u ulici Čaršija u Varešu. Policijski službenici PS Vareš su postupili po prijavi, izašli na lice mjesta, te poduzeli potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Dana 06.11.2021. godine u 2 sata i 35 minuta PS Vareš prijavljeno je narušavanje javnog reda i mira u ulici Čaršija u Varešu  fizičkim napadom jedne osobe na drugu. Na lice mjesta su izašli policijski službenici PS Vareš, te poduzeli potrebne mjere i radnje, a protiv počinitelja će biti izrečene sankcije u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru.

U oblasti sigurnosti prometa u pitanju u izvješću je navedeno sljedeće: Dana 06.11.2021. godine u 20 sati i 5 minuta dogodila se prometna nezgoda na regionalnom putu 444 u mjestu zvanom Kapija, kada je jedno vozilo ostvarilo kontakt sa zidom podvožnjaka. Nije bilo povrijeđenih osoba, a na vozilu je nastala materijalna šteta. Policijski službenici PS Vareš su izašli na lice mjesta i izvršili očevid mjesta prometne nezgode, a protiv vozača će biti poduzete Zakonom predviđene mjere.

Kada su ostali događaji u pitanju, dana 07.11.2021. godine u vremenu od 13 do 15 sati policijski službenici PS Vareš su osiguravali prvenstvenu nogometnu utakmicu na stadionu u Vareš majdanu. Sportski događaj je protekao uredno, bez incidenata.

Rate this item
(3 votes)
danijela

Latest from danijela