Print this page

Obavijest poljoprivrednim proizvođačima

17 Sij 2022
979 times

Obavještavaju se svi poljoprivredni proizvođači  koji su registrirali poljoprivredno gazdnstvo u nadležnoj

općinskoj službi da su obvezni svake godine u razdoblju od 1. siječnja do 31. ožujka izvršiti ažuriranje podataka o svom registriranom poljoprivrednom gazdinstvu.

Nositelji poljoprivrednog gazdinstva koje je upisano u RPG, svake godine u razdoblju od 1.1. do 31.3. mogu samo jednom izvršiti ažuriranje podataka o vlastitom poljoprivrednom gazdinstvu tj. moraju dostaviti nadležnom organu podatke o:
-    Poljoprivrednim kulturama na poljoprivrednom zemljištu, a koje se odnose na trenutno stanje, kao i planiranu sjetvu ili sadnju u tijeku tekuće godine;
-    Trenutnom stanju i promjeni vrste i broja stanja stoke;
-    Članovima poljoprivrednog gazdinstva;
-    Promjeni zemljišnog posjeda i osnova korištenja poljoprivrednog zemljišta (katastarska veličina i katastarska kultura, vlasništvo, zakup i sl.)

Također, ukoliko je došlo do promjene nositelja sjedišta poljoprivrednog gazdinstva ili bankovnog računa nostitelja poljoprivrednog gazdinstva, poljoprivredna gazdinstva dužna su da u roku od 30 dana od dana nastanka promjene prijave:
-    Promjenu nositelja obiteljskog poljoprivrednog gazdinstva;
-    Promjenu sjedišta, odnosno prebivališta nositelja poljoprivrednog gazdinstva;
-    Novog broja bankovnog računa gazdinstva;

Sve promjene i ažuriranje podataka o svom poljoprivrednom gazdinstvu nositelji poljoprivrednih gazdinstava će obaviti u nadležnopj općinskoj službi, ured broj 30 svakim radnim danom od 7.30 do 15.30 sati.

Svi oni poljoprivredni proizvođači koji ne izvrše ažuriranje podataka o svom poljoprivrednom gazdinstvu, kao i eventualne promjene nostitelja, sjedišta ili broja bankovnog računa svog poljoprivrednog gazdinstva neće moći podnositi zahtjeve za ostvarivanje poticaja u poljoprivrednoj proizvodnji za 2022. godinu.

U potpisu ove obavijesti je služba za Gospodarstvo, financije i trezor.

Last modified on Ponedjeljak, 17 Siječanj 2022 15:14
Rate this item
(0 votes)
Ivan

Latest from Ivan