Print this page

Pepi u Beču predstavio "Viennacation"

12 Tra 2016
1276 times

Samostalna izložba slika našeg Varešanina Stjepana Šimića Pepija otvorena je 05. srpnja 2013. godine u Galeriji Donaucity Kirche u Beču u

20 sati. Otvorenje izložbe podržala je i Ivana Karanušić, ataše za kulturu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beču, kao i Varešani koji žive u austrijskom glavnom gradu i okolici, te mnogi ljubitelji umjetnosti koji su na najbolji mogući način odali priznanje umjetniku svojim dolaskom.
Posjetiteljima je predstavljano više od 20 platna, većinom iz novog ciklusa "Viennacation" rađenim u tehnikama ulje, akril i kombinacija. Izložba će se moći pogledati svakim danom sve do 31. srpnja 2013. godine od 8 do 20 sati.
Inače, Stjepan Šimić Pepi rođen je 1967. godine u Varešu. U gradu svog djetinjstva dobiva prve poduke o likovnosti, završava osnovnu i srednju školu i  sudjeluje na više skupnih izložbi. Svoj put autodidakta nastavlja napajajući se ljepotama Vareša i Bosne, čije impresije duboko nosi u sebi, a one snažno progovaraju u skulpturama i slikama nastalim daleko od rodnog kraja.
Iz recenzije akademskog kipara Ante Brkića izdvajamo: „Najnoviji slikarski opus Stjepana Šimića karakterizira širok izbor tema u kojima postiže visoku kreativnu i duhovnu potentnost.
Žena je dominantna tema koju doživljava kao univerzalni simbol ljepote transformirajući je u bosansku kraljicu Katarinu, Jeruzalemsku ženu Kristovu majku; Evu kao „majku života“ ili pramajku ljudskoga roda ili pak Veneru kao boginju ljubavi i ljepote. On ženi pridaje uzvišene simbole majčinstva, plodnosti, ljepote, ljubavi, u kojoj pronalazi svu radost svijeta.
Šimićevo slikarstvo obogaćeno je blagošću  i smirenošću što je naznaka i njegova karaktera u kojem prepoznajemo plemenite vrijednosti: čovjekoljublje, ljubav prema obitelji, zemlji i domovini“. Svi koji ste u mogućnosti svakako posjetite izložbu slika Stjepana Šimića Pepija do kraja mjeseca srpnja.

Rate this item
(0 votes)
Ivan

Latest from Ivan