Print this page

90 ljeta bake Ane

13 Tra 2016
974 times

Doživjeti 90. rođendan lijepa je i važna stvar. Još kad zdravlje dobro služi u tim godinama i kad su tu dragi ljudi nema

većeg zadovoljstva. U nastavku vam donosimo priču o baki Ani Lučić sa Ivančeva koja je jučer, na Miholjdan napunila 90 godina. Baka Ana rođena je u obitelji Pavlić u Radoševićima 29.09.1924. godine. U brak je stupila 1948. godine sa svojim izabranikom Vinkom Lučićem sa Ivančeva. U braku su dobili troje djece – sinove  Antu i Tomu i kćerku Katu. Sinovi žive sa svojim obiteljima na Rajčevcu, a kćerka u Mostaru.
Pored njih baka Ana se najviše raduje svojoj unučadi i praunučadi. Unučadi je 8-oro, a praunučadi zasad 7-oro. Ono što najviše fascinira u cijeloj ovoj priči je činjenica da baka Ana uopće ne pije lijekove, da je jako vitalna i samostalna za svoje godine, a TV gleda bez naočala. Udovica je ostala prije 11 godina, nakon što je u braku sa svojim suprugom Vinkom provela 55 godina. Na proslavi bakinog rođendana bilo je jako veselo, okupila se obitelj, bilo je smijeha i pjesme. Rođendansko slavlje nije prošlo bez torte, a baka Ana se šaljivo uhvatila za glavu kada je vidjela svjećice u obliku broja 90. Jedan od posebnih momenata bio je kada je  baka zapjevala uz pjesmu Harmoniko moja koju je specijalno za nju u kontakt emisiji radio Bobovca naručila unuka Rebeka iz Istre.
Inače, čini se da je mjesec rujan jedan od onih mjeseci u kojima se rađaju dugovječne osobe. U prilog tome ide i podatak da je trenutno naš najstariji sugrađanin Vinko Prkić 25.09. proslavio svoj 95. rođendan. Da su godine su samo broj, dokazuje i naš sugrađanin Vinko kojeg gotovo svakog dana možemo sresti na vareškim ulicama. Od srca čestitamo rođendane i baki Ani i Vinku uz želju da ih zdravlje posluži bar do 100. rođendana.

Rate this item
(0 votes)
Ivan

Latest from Ivan