Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Svi 2019
Petak, 31 Svi 2019 12:34

Počela 5. Art Colony Borovica

Okupljanjem umjetnika u Radničkom domu u Varešu danas, 31. svibnja 2019. godine zvanično je otvorena 5. Art Colony Borovica.

Iz Slovenije su ove godine stigle umjetnice Iva i Vesna Davidovič, Jerca Šantej i Tatjana Mijatovič. Ana Šimić iz Mostara, inače predsjednica Udruge hrvatskih likovnih umjetnika Federacije BiH, po prvi je put stigla na koloniju. Boje Hercegovine brane i Megi Kunštek iz Mostara, te Mišel Stojanović iz Čapljine. Ne treba zaboraviti ni domaće umjetnike Dubravka Tokmačića i Marija Parića, koji živi u Kninu i uvijek se rado vraća rodnoj Borovici. Koloniju svake godine rado podrži i violinistica Andrea Nikolić, umjetnička direktorica VaClafa, a ove godine stigla je ravno s koncerta za djecu s autizmom na kojem je nastupala večer prije.
U večernjim satima ili sutra ujutra očekuje se dolazak i drugih sudionika kolonije. Nakon ručka, umjetnici odlaze u Borovicu gdje će u 16 sati položiti cvijeće na spomenik stradalnicima sela Borovica, te obići kraljevsku jamu i Radakovicu. Za 21 sat najavljena je Večer s vareškim tamburašima u Zavičajnoj kući.

Drugog dana kolonije, u subotu 01. lipnja planirana je cjelodnevna radionica, a u večernjim satima najavljena je poetska večer na platou ispred kapele na Bobovcu ili u Zavičnoj kući u Borovici (u slučaju lošeg vremena), na kojoj će nastupiti ansambl Fugato iz Zenice i održati koncert srednjevjekovne glazbe. večer bi, po najava organizatora, trebali uveličati i vareški pjesnici.

Za nedjelju, 02. lipnja planiran je nastavak radionica, te postavljanje izložbe radovi nastalih na 5. Međunarodnoj koloniji. Izložba radova s ovogodišnje kolonije bit će otvorena u nedjelju u 21 sat u Zavičajnoj kući u Borovici. Osim toga,  sudionicima kolonije će u sklopu izložbe biti dodijeljene zahvalnice i certifikati, a kao šlag na kraju bit će organiziran koncert pop-rock skupine „Merry & Harry“ iz Sarajeva.

  • 5artcolonyborovica-7
  • 5artcolonyborovica-6
  • 5artcolonyborovica-5
  • 5artcolonyborovica-3
  • 5artcolonyborovica-2

Published in Društvo

U petak, 31.05.2019. godine započinje 5. likovna kolonija u Borovici. Tim povodom razgovarali smo s voditeljem kolinije Stjepanom Šimićem Pepijem i saznali što sve posjetitelji mogu očekivati. Poslušajte razgovor ...

Published in Podcast

30.'5.2019. godine održana je 27. sjednica Općinskog vijeća Vareš. poslušajte tonski snimak.....

Published in Podcast

U Varešu je danas, 29.05.2019. godine potpisan Akcijski plan u borbi protiv korupcije i kriminala.

Published in Politika

Služba za odnose sa javnošću i informiranje kupaca  Podružnice“ Elektrodistribucija” Zenica, obavještava kupce da će dana 29.05.2019.(srijeda) 

Published in Nove Vijesti

Komisija za statutarna pitanja i propise Općine Vareš objavila je Javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu općinskih priznanja koji prenosimo u cijelosti.

Published in Društvo

U 18. kolu Kantonalne nogometne lige Zeničko – dobojskog kantona, ujedno i posljednjem

Published in Sport

Obavještavamo sve zainteresirane da je Federalno ministarstvo kulture i sporta - Federalno ministarstvo kulture i športa objavilo

Published in Nove Vijesti
Ponedjeljak, 27 Svi 2019 08:11

Najavljen nestanak el. energije za 28.05.

Služba za odnose sa javnošću i informiranje kupaca  Podružnice“ Elektrodistribucija” Zenica, obavještava kupce

Published in Nove Vijesti
Nedjelja, 26 Svi 2019 10:38

U župi Vareš 9 prvopričesnika

U župnoj crki sv. Mihovila u Varešu danas, 26. svibnja 2109. godine podijeljen je sakrament prve svete pričesti.

Published in Društvo
Stranica 1 od 5

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 801

Jučer 4915

Ovaj Tjedan 5716

Ovaj Mjesec 135974

Ukupno 13703126

Currently are 64 guests and no members online