Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Petak, 31 Svi 2019
Petak, 31 Svi 2019 12:34

Počela 5. Art Colony Borovica

Okupljanjem umjetnika u Radničkom domu u Varešu danas, 31. svibnja 2019. godine zvanično je otvorena 5. Art Colony Borovica.

Iz Slovenije su ove godine stigle umjetnice Iva i Vesna Davidovič, Jerca Šantej i Tatjana Mijatovič. Ana Šimić iz Mostara, inače predsjednica Udruge hrvatskih likovnih umjetnika Federacije BiH, po prvi je put stigla na koloniju. Boje Hercegovine brane i Megi Kunštek iz Mostara, te Mišel Stojanović iz Čapljine. Ne treba zaboraviti ni domaće umjetnike Dubravka Tokmačića i Marija Parića, koji živi u Kninu i uvijek se rado vraća rodnoj Borovici. Koloniju svake godine rado podrži i violinistica Andrea Nikolić, umjetnička direktorica VaClafa, a ove godine stigla je ravno s koncerta za djecu s autizmom na kojem je nastupala večer prije.
U večernjim satima ili sutra ujutra očekuje se dolazak i drugih sudionika kolonije. Nakon ručka, umjetnici odlaze u Borovicu gdje će u 16 sati položiti cvijeće na spomenik stradalnicima sela Borovica, te obići kraljevsku jamu i Radakovicu. Za 21 sat najavljena je Večer s vareškim tamburašima u Zavičajnoj kući.

Drugog dana kolonije, u subotu 01. lipnja planirana je cjelodnevna radionica, a u večernjim satima najavljena je poetska večer na platou ispred kapele na Bobovcu ili u Zavičnoj kući u Borovici (u slučaju lošeg vremena), na kojoj će nastupiti ansambl Fugato iz Zenice i održati koncert srednjevjekovne glazbe. večer bi, po najava organizatora, trebali uveličati i vareški pjesnici.

Za nedjelju, 02. lipnja planiran je nastavak radionica, te postavljanje izložbe radovi nastalih na 5. Međunarodnoj koloniji. Izložba radova s ovogodišnje kolonije bit će otvorena u nedjelju u 21 sat u Zavičajnoj kući u Borovici. Osim toga,  sudionicima kolonije će u sklopu izložbe biti dodijeljene zahvalnice i certifikati, a kao šlag na kraju bit će organiziran koncert pop-rock skupine „Merry & Harry“ iz Sarajeva.

  • 5artcolonyborovica-7
  • 5artcolonyborovica-6
  • 5artcolonyborovica-5
  • 5artcolonyborovica-3
  • 5artcolonyborovica-2

Published in Društvo

U petak, 31.05.2019. godine započinje 5. likovna kolonija u Borovici. Tim povodom razgovarali smo s voditeljem kolinije Stjepanom Šimićem Pepijem i saznali što sve posjetitelji mogu očekivati. Poslušajte razgovor ...

Published in Podcast

30.'5.2019. godine održana je 27. sjednica Općinskog vijeća Vareš. poslušajte tonski snimak.....

Published in Podcast

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 10228

Jučer 7986

Ovaj Tjedan 31521

Ovaj Mjesec 198176

Ukupno 13765328

Currently are 176 guests and no members online