Print this page

Stanje na terenu 26.07.2016. godine

26 Srp 2016
1731 times

U općini Vareš i dalje je na snazi stanje prirodne i druge nesreće proglašene 24.07., a u Mjesnoj zajednici Stupni Do pet

kuća je trenutno neuslovno za stanovanje zbog blata i nanosa zemlje, dok su dvije štale potpuno uništene.

Kako je navedeno u dopunjenom izvještaju Operativnog centra Federalne uprave civilne zaštite, trenutno nije moguće procijeniti da li će se klizište na lokalitetu Stupnog Dola i dalje kretati.

Sutra bi s federalnog nivoa na lokalitet Stupnog Dola, kao i na sve druge lokalitete gdje su registrovana klizišta, trebale izaći stručne osobe i sačiniti izvještaj i prijedlog za sanaciju ovih lokaliteta.

Na lokalnom putnom pravcu Bijelo Borje-Stupni Do bila su angažirana sredstva JKP Vareš i sinoć oko 20 sati ovaj put stavljen je u funkciju.

Regionalni put R 444 je prohodan. Na dionici od Vareša prema Pajtov Hanu i Dabravinama angažirana su sredstva JKP Vareš i PVJ Vareš na uklanjanju materijala, granja i drveća s kolovozne trake.

U toku jučerašnjeg dana sanirane su sve posljedice nastale izlijevanjem Bukovog potoka u užem središtu grada, očišćene su dvije gradske ulice Čaršija i Put Mira od nanosa i materijala, kamena i blata, a zatim je izvršeno pranje navedenih ulica, prostora ispred JPK, Stare Crkve, OŠ Vareš, parka, pijace, trgovina i ugostiteljskih objekata.

Općinska komisija za procjenu šteta u toku dana je izašla na teren i preliminarni izvještaj i procjena svih šteta očekuje se do petka, navode iz Operativnog centra Federalne uprave civilne zaštite.

Rate this item
(0 votes)
Ivan

Latest from Ivan