Print this page

Prvi sastanak Zdravstvenog savjeta u općini Vareš

31 Sij 2018
2806 times

Danas, 31.01.2018. godine održan je prvi sastanak Zdravstvenog savjeta općine Vareš koji je imenovan

krajem 2017. godine. Pravilnikom o radu zdravstvenih ustanova na području ZDK sve općine su dužne da imenuju Zdravstvene savjete koji će imati zadatak da sugerira i prati rad zdravstvenih ustanova u općini. 15.12.2017. godine na osnovu Javnog poziva imenovan je Zdravstveni savjet u koji su odlukom načelnika imenovani: Aida Ahemdović – predsjednica, Mersad Đido – zamjenik predsjednice i članovi Aida Plecić – Brkić, Elvira Botić, Zdravko Prajo, Tomislava Pejčinović, Selma Muminović, Nermana Karamustafić i Lejla Ivazović.

Na današnjem radnom sastanku razmotren je Poslovnik o radu i Pravilnik o radu Zdravstvenog savjeta, te su date smjernice na daljnjim aktivnostima koje će bit realizirane.

„Glavne smjernice Zdravstvenog savjeta su da predlaže i evaluira provođenje zdravstvene zaštite na području općine Vareš, daje mišljenja na planove i programe zdravstvene zaštite, predlaže mjere na poboljšanju kvalitete i dostupnosti zdravstvene zaštite, prati primjenu propisa zdravstvene zaštite koja se odnose na prava pacijenata i još niz aktivnosti koje su vezane uz zdravstvenu zaštitu. Također, prati povrede pojedinačnih prava pacijenata na području općine Vareš i predlaže poduzimanje mjera na zaštiti i unapređenju zdravstvene zaštite pacijenata. U narednom razdoblju razgovarat ćemo s menadžmentom Doma zdravlja Vareš i upoznati se s dosadašnjim radom ove ustanova, a nakon toga informirati  širu javnost o sljedećim aktivnostima Zdravstvenog savjeta“, rekla je predsjednica Aida Ahmedović.

Zdravstveni savjet održava sastanke jednom godišnje ili po potrebi više puta, te podnosi godišnje izvješće o radu Općinskom vijeću.

IMG3690-ZdravstveniSavjet
IMG3692-ZdravstveniSavjet

Rate this item
(0 votes)
Ivan

Latest from Ivan