Print this page

Služene mise polnoćke u vareškim župama

10 Tra 2016
1967 times

Na Badnju noć uz zvuk zvona sa zvonika župne crkve sv. Mihovila u Varešu počelo je služenje polnoćke kojom je obilježen početak

najradosnijeg katoličkog blagdana Božića. Polnoćku je u vareškoj crkvi predvodio kapelan fra Vjeko Tomić, uz izvedbe tradicionalnih božićnih pjesama župnog zbora pod ravnanjem sestre Ružice. Sveta božićna misa i ove godine je, kao i uvijek okupila veliki broj vjernika, domicilnih Varešana, ali i onih koji su za blagdane došli u posjet obiteljima i prijateljima, ujedinjenih i sa istim mirom u srcu i željom za dostojanstvenom proslavom dolaska djeteta Isusa na zemlju. Svakako raduje i činjenica da je napokon promijenjena svijest pojedinaca da pucnjava nije dio blagdanskog slavlja, tako da nitko po dolasku i izlasku iz crkve nije morao strahovati da će ga pogoditi neka petarda i slična pirotehnička čuda. Nakon polnoćke okupljeni puk uživao je u prelijepom 10-minutnom vatrometu koji su, kao i prošlog Božića, omogućili vareški privatni poduzetnici.  Sve skupa dalo je prelijepu sliku jedne posebno radosne noći, koju godinu dana čekaju katolici širom svijeta.  Polnoćku u župi Vijaka služio je vijački župnik fra Željko Brkić, a u organizaciji Župnog ureda Vijaka po završetku polnoćke priređen je prigodan vatromet.
U župi Borovica u novoj crkvi polnoćku je predvodio borovički župnik don Perica Majić. Ove godine za božićne blagdane u Borovicu je stigao manji broj Borovičana nego prethodnih godina, a na polnoćki je bio prisutan Niko Lozančić, donedavno dopredsjedatelj Zastupničkog doma Bosne i Hercegovine sa svojim stranačkim kolegama Slavenom Katičićem i Zdravkom Maroševićem. Slavlje najradosnijeg kršćanskog blagdana Božića uvijek je trenutak da se pruži ruka pomirenja ,podijeli stol sa svojim najbližima i susjedima , priđe u pomoć bolesnom i gladnom,ovo je vrijeme darivanja… Svim posjetiteljima našeg portala redakcija radio Bobovca želi česti Božić!

Rate this item
(0 votes)
Ivan

Latest from Ivan