Print this page

Obavijest o uklanjanju snijega i leda

07 Sij 2019
1884 times

Služba za prostorno uređenje općine Vareš ovim putem podsjeća građane na odredbe Odluke o komunalnom redu općine Vareš koje se odnose na uklanjanje snijega i leda.

 Snijeg i led sa lokalnih puteva, gradskih ulica, trotoara i javnih stepeništa uklanja Javno komunalno poduzeće d.o.o. Vareš u skladu sa Programom financiranja komunalnih djelatnosti i zaključenim ugovorom.

Dalje, članom 96. navedene Odluke određeno je da su za uklanjanje snijega i leda ispred poslovnih prostorija i sa krovova poslovnih prostorija odgovorna pravna ili fizička osoba koje su vlasnici ili korisnici poslovnog prostora.

Za uklanjanje snijega i leda ispred stambenih zgrada i sa krovova stambenih zgrada odgovorni su vlasnici ili korisnici stanova u njima neposredno ili preko upravitelja zgrade.

Za uklanjanje snijega i leda sa trotoara uz kioske i pokretne uređaje odgovorni su vlasnici ili korisnici istih.

Za uklanjanje snijega i leda sa taxi stajališta odgovorni su taxi prijevoznici koji obavljaju ovu djelatnost na gradskom području općine Vareš.

Članom 98. Odluke o komunalnom redu općine Vareš zabranjeno je  :

1.    iznošenje i gomilanje snijega iz dvorišta, bašta i drugih slobodnih površina na ulice i trotoare
2.    bacanje snijega i leda ispred stambenih  i poslovnih prostorija na prometnicu
3.    zatvaranje snijegom i ledom slivnika i šahtova
4.    deponiranje snijega i leda u parkove i na zelene površine
5.    sanjkanje i klizanje na javnim prometnim površinama i na zaleđenim vodenim površinama.

Nadzor nad provođenjem odredbi  Odluke o komunalnom redu vrši nadležna inspekcija i eko policija.

Za sve detaljnije informacije oko  Odluke o komunalnom redu građani se mogu obratiti u komunalnu inspekciju na telefon 032/ 848-139 ili na info pult u Centru za pružanje usluga građanima općine Vareš.

Odluka o komunalnom  redu općine Vareš br.01-100/10 od 05.05.2010 godine, te Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu br.01-56/18 od 28.03.2018. godine,  dostupne su    na općinskoj web stranici.

Last modified on Ponedjeljak, 07 Siječanj 2019 21:10
Rate this item
(0 votes)
Ivan

Latest from Ivan