Print this page

Crkva sv. Barbare u V. Majdanu

10 Tra 2016
4015 times

Filijalna crkva sv. Barbare u Vareš Majdanu tijekom ratnih godina pretrpjela je oštećenja na krovnoj konstrukciji koja su proteklog mjeseca sanirana.

Dolaskom proljeća  i stvaranjem uvjeta za izvođenje radova na crkvi su izmijenjeni oluci i postavljeni snjegobrani i ostali potrebni limarski radovi na krovu. Osim toga,  na kapelici u mjesnom groblju u Vareš Majdanu su postavljeni slivnici za vodu s  krova kapele. Radovi su se financirali sredstvima koja u Njemačkoj prikupila Varešanka Marija Pastuhović i donacijama vjernika koje okuplja filijalna crkva. Tijekom ljetnih mjeseci planira se još dosta toga uraditi na uređenju, a sve će ovisiti o prikupljenim novčanim sredstvima i donacijama. Kako doznajemo planira se sanirati prostor i zid oko vode za piće u dvorištu crkve, popraviti ogradu u prefarbati je. Osim toga unutar crkve potrebno je zaštiti i premazati sadolinom sve klupe.  Unatoč svih napora još uvijek nisu osigurana sredstva za navedene radove, pa su svi bivši i sadašnji Majdančane i prijatelji zamoljeni za dragovoljne priloge. Sredstva se mogu uplatiti na žiro račun Župe sv. Mihovila Vareš otvorenog kod Uni credit banke d.d. Sarajevo, poslovnica Vareš s naznakom „ donacija za crkvu sv. Barbare u Vareš Majdanu“.
Brojevi žiro računa su:
KM žiro račun: 3385 8022 2405 2933
Devizni žiro račun: IBAN BA39 3385 8048 2407 3913, SWIFT: UNCRBA 22
Također je potrebno napomenuti da će gotovo sve navedene radove besplatno obaviti vjernici iz Vareš Majdana.   Osim svega navedenog već nekoliko mjeseci u tijeku je i akcija prikupljanja sredstava za elektrifikacija zvona majdanske crkve, za što je potrebno oko 3.000 eura.
18.06.2010. godine

Rate this item
(0 votes)
Ivan

Latest from Ivan