Print this page

Informativni centar bilježi dobru posjećenost

06 Ruj 2019
1852 times

Otvaranjem Informativnog centra u Varešu, stanovnicima je omogućen pristup informacijama vezanim za aktivnosti poduzeća Eastern Mining.

Poduzeće na lokalitetima Veovača i Rupice u općini Vareš vrši istražne radnje o raspoloživim kapacitetima olova, cinka i barita kojima je ovaj kraj izuzetno bogat. Pored ovih metala i minerala pojavljuje se određena količina plemenitih metala koja je zainteresirala širu javnost.

Koliko je posao ozbiljan i velikog obima, pokazuju podaci o posjećenosti Informativnom centru koji za samo pet dana bilježi veliki broj posjeta i poziva. Najveći broj pitanja se odnosi na mogućnost zapošljavanja i stanju nekretnina u zoni istražnih radnji. U razgovoru za naš radio rekao direktor Miloš Bošnjaković  je naglasio: "Sada krećemo u fazu mogućeg otkupa zemljišta u zoni istražnih radnji. U narednim danima djelatnice će krenuti sa pozivanjem vlasnika radi usuglašavanja stavova i mogućih rješenja. Postoji više opcija,  jedna od njih, koja bi bila najpovoljnija za nas i vlasnike je otkup zemljišta, druga je mogućnost iznajmljivanja zemljišta, a ako se ne uspijemo dogovoriti možemo odustati od kupovine i koristiti naše zemljište kojeg imamo oko 60 ha."

Prema informacijama iz centra, do sada se prijavilo 15 osoba koje traže posao uz dostavljanje CV-a, a kada su u pitanju osobe koje su vlasnici nekretnina, njih oko 40 je uključeno u prvu fazu realizacije projekta. Poteškoće u radu predstavlja neuređenost vlasništva u zemljišnim knjigama i kontaktiranje osoba koje su izvan države.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da sve odgovore po ovim pitanjima mogu dobiti u Informativnom centru svakim danom od 08.00 do 16.00 sati, subotom od 08.00 do 12.00 sati na telefone broj 032/844-553 i 061/890-444 i putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

IMG8603-EMinfo
IMG8601-EMinfo
IMG8599-EMinfo
IMG8598-EMinfo

Last modified on Petak, 06 Rujan 2019 14:22
Rate this item
(0 votes)
Ivan

Latest from Ivan