Print this page

Policijskoj stanici Vareš uručeno novo službeno vozilo

24 Sij 2020
5095 times

Policijska stanica Vareš od danas 24.01.2020. godine opremljenija je kada je vozni park u pitanju.

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Dario Pekić uručio je jedno novo službeno policijsko vozilo Policijskoj upravi V odnosno Policijskoj stanici Vareš. Službeno vozilo su, u ime Policijske uprave V i policijske stance Vareš, preuzeli načelnik Meho Bajrić i zamjenica zapovjednika Policijske stanice Vareš Vesna Lukić. Uručenju službenog policijskog vozila prisustvovali su policijski komesar Semir Šut, načelnik općine Vareš Zdravko Marošević i zastupnice u Skupštini ZDK Vedrana Dugonjić i Alma Kamenjaš.

Prije samog uručenja ključeva zamjenica zapovjednika PS Vareš predala je raport ministru unutarnjih poslova Dariju Pekiću i policijskom komesaru Semiru Šutu. U svom obraćanju policijski komesar je istakao: „Želim da istaknem jednu kontinuiranu brigu ZDK i nastojanju ministra da kroz budžet ZDK policija bude maksimalno opremljena. Važno je istaknuti da je oprema i obuka pretpostavka za dobar rad policije, jer bez opreme i obuke nema dobrih rezultata. Kada je u pitanju obuka stvorili pretpostavke, napravili i izgradili centar koji je jedan od opremljenijih na Balkanu i već preko 1000 policijskih službenika za dvije godine smo proveli kroz ovaj centar. Imamo ambiciozne planove za naredno razdoblje. Opremanje je drugi segment na koji vlada kroz budžet interveniše i nabavlja opremu. Značajan dio opreme je kroz sredstva iz prošle budžetske godine nabavljen i mi smo danas ovdje da uručimo ovo vozilo koje će na području Vareša omogućiti da se zadaci izvršavaju efikasnije. Poznat nam je teren i konfiguracija terena kao i zahtjevnost i udaljenost pojedinih sela, a vrlo često je potrebno da se ta mjesta obiđu i mi smo potpuno svjesni kako vozila za ovakve terene moraju bit prikladna i ispravna. Nadam se da će ovo vozilo dati doprinos, da policija u Varešu bude što bolji servis građanima Vareša“, istakao je policijski komesar Semir Šut.

U kratkom obraćanju ministar unutarnjih poslova Dari Pekić je istakao: „Naš cilj je što jača i veća opremljenost u svim kapacitetima od automobila do stvari koje pospješuju rad policije. U narednom periodu nabavkom još jednog kontigenta, nadam se u ovoj godini, sve stanice bi trebale biti super opremljene. Što se tiče ovog centra, redovno se vrši obuka i idemo u realizaciju novih stotinu policajaca i mlađih oficira koji će izvršiti popunjenost policijskih stanica, i nadam se da ćemo do kraja godine uspjeti i ovo realizirati“, naglasio je ministar Pekić.

Zahvalnost za današnju posjetu uputio je načelnik Zdravko Marošević i naglasio dobru suradnju i rad policijske stanice Vareš. Na samom kraju prisutnima se zahvalio načelnik PU V Meho Bajrić i upoznao ih sa sigurnosnom situacijom i stanjem u policijskoj stanici Vareš.

IMG2512-PolicijaVozilo
IMG2513-PolicijaVozilo
IMG2515-PolicijaVozilo
IMG2516-PolicijaVozilo
IMG2517-PolicijaVozilo
IMG2518-PolicijaVozilo
IMG2519-PolicijaVozilo
IMG2520-PolicijaVozilo
IMG2521-PolicijaVozilo
IMG2522-PolicijaVozilo
IMG2523-PolicijaVozilo
IMG2524-PolicijaVozilo
IMG2526-PolicijaVozilo
IMG2527-PolicijaVozilo
IMG2531-PolicijaVozilo
IMG2532-PolicijaVozilo
IMG2536-PolicijaVozilo
IMG2537-PolicijaVozilo


Rate this item
(0 votes)
Ivan

Latest from Ivan