Print this page

Muke s nestašicom vode

10 Tra 2016
1745 times

Vodosnabdijevanje Vareša i Vareš Majdana odvija se u otežanim uvjetima, izjavi je danas 08.02.2012. godine u programu radio Bobovca direktor

JKP Vareš Zafer Kamenjaš. Nikoga ne bih krivio, dodao je gosp. Kamenjaš i apelirao na sve nas koji živimo u ovim uvjetima, na građane općine Vareš, institucije, i servise građana da se malo bolje ponašamo. Ogromni su gubici vode, popucale su cijevi na sve strane uslijed niskih temperatura i nemara stanovnika koji ostavljaju otvorene prozore u podrumima i ne zatvaraju ulazna vrata stubišta. Također su dodatni problemi prazni stanovi, podrumske prostorije i nefunkcioniranje kućnih savjeta, posebno su problematični K- objekti u Varešu i M objekti u Vareš Majdanu koji nisu nikad tehnički primljeni i ne zna se vlasnik zgrade. Smanjena količina dotoka na izvorištima također je jedan od razloga nestanka vode, hidrološki minimum traje od kolovoza prošle godine. Izvorišta Gašina stijena i Glavica su problematična, izvorište Perun je presušilo totalno, na izvorištima Jarčića potok i Šaški potok kapacitet protoka vode je 3,5 l/s, a potrebno je 8 l/s za uredno i normalno snabdijevanje. Stanovnici zgrade O-2 u ulici Put mira u Varešu zbog smrzavanja vertikala uopće nemaju vode, pa se apelira na solidarnost susjeda.
Danas (08.02.2012. godine) mještani Vareš Majdana su bez vode, JKP doo Vareš vršoi prepumpavanje vode iz Vareša za Majdan noću i kategorički tvrde da ne zatvaraju vodu u Varešu noću, ali da se dogodi nestanak vode na 2 sata tijekom noći u Varešu zbog prepumpavanje vode za Majdan.
Po informacijama direktorice JP Vareš stan Željke Petrović na sastanku s načelnikom općine dogovoreno je da radnici JKP doo Vareš i JP Vareš stan zajedno obiđu stambene zgrade u kojima je došlo do smrzavanja vode i da poduzmu potrebne mjere da bi se problemi oko smrzavanja vode što prije riješili. Svi su zamoljeni za strpljenje, jer je riječ o vanrednim okolnostima, a izuzetno niske temperature traju od 26.01. 2012. godine i dovele su do zamrzavanja instalacija u zgradama, kako dovoda, tako i odvoda.

Rate this item
(0 votes)
Ivan

Latest from Ivan