Print this page

Spremni smo objaviti popis osoba u samoizolaciji najavljuju iz Kriznog stožera

23 Ožu 2020
4789 times

Nakon novih mjera koje su donesene tijekom vikenda danas, 23.03.2020. godine održan je novi sastanak Kriznog stožera

općine Vareš. Na sastanku je analizirana problematika dosadašnjih mjera koje je donio Federalni stožer civilne zaštite u povodu pandemije koronavirusa. Današnji sastanak je ujedno bio zajednički Kriznog stožera i stožera civilne zaštite, jer sve preporuke Kriznog stožera mora potvrditi Stožer civilne zaštite.

Prisutne je pozdravio načelnik općine Vareš Zdravko Marošević i upoznao ih s trenutnom situacijom. „Policijski sat stupio je na snagu od jučer, i prema informacijama koje imam, građani poštuju zabranu kretanja. Jasno je tko se može kretati u ovo vrijeme i to je jasno naznačeno u posljednjoj naredbi.

Trenutno imamo 63 osobe u samoizolaciji, ali imamo i onih nesavjesnih koji svjesno krše ovu odluku. Spremni smo javno objaviti popis osoba u samoizolaciji ukoliko se ne budu pridržavali izrečenih mjera.

Imamo problem s mladima koji se okupljaju u večernjim satima, pogotovo na selima i krše odredbe dosadašnjih odluka. Molimo građane da takva okupljanja prijave jer to je jedini način kako spriječiti širenje virusa. Uz sve ovo primjetna je kupovina većih količina alkohola, pa dajemo preporuku vlasnicima trgovina da takve kupovine prijave nadležnim institucijama.

Imamo pojavu paljenja korova u posljednjim danima što dodatno usložnjava situaciju, danas smo donijeli odluku da se zabrani bilo kakvo paljenje i svi koji prekrše ovu naredbu bit će kažnjeni na licu mjesta i pored toga snosit će sve nastale troškove.

Danas smo donijeli odluku o obustavi rada tržnice, a samo iz razloga nepoštivanja odluke o načinu kupnje proizvoda, u što smo se uvjerili u subotu.

Sva stubišta u gradu bit će dezinficirana i dezinfekcija je već danas krenula u suradnju s JP Vareš-stan, JKP Vareš i Profesionalnim vatrogasnim vodom.

Svi poslodavci koji imaju tu mogućnost, poželjno je rasporediti poslove, pa smo i mi u općinskim službama skratili vrijeme svojim uposlenicima i naravno, osigurati koliko je to god moguće svesti kontakte na minimum. I na kraju, krenuli smo u rebalans proračuna, sva sredstva koja nisu nužna, preusmjerit ćemo na Civilnu zaštitu i zaštitu građana“, rekao je načelnik Marošević u svom izlaganju. Kompletan razgovor možete poslušati u našem podcastu.

Važna odluka donesena je za naše sugrađane koji nemaju nikoga, ali ovo treba shvatiti ozbiljno, i kojima trebaju lijekovi, dovoljno je nazvati Dom zdravlja na sljedeće brojeve telefona 032/843-034, 032/843-026 i 032/843-052 i odrade sve što je potrebno za propisivanje lijeka, a nakon toga Dom zdravlja će u suradnji s Profesionalnim vatrogasnim vodom dostaviti lijekove na adresu. Naglašavamo, ovo važi samo za sugrađane koji nemaju nikoga da im pomogne u dostavi lijekova.

IMG3190-KStozer2
IMG3189-KStozer2
IMG3188-KStozer2
IMG3185-KStozer2
IMG3187-KStozer2

Rate this item
(4 votes)
Ivan

Latest from Ivan