Print this page

Zajednica žena HDZ-a BiH u Varešu

10 Tra 2016
4363 times

U posjetu općini Vareš danas (22.05.2010. godine) boravile su članice Zajednice žena HDZ-a BiH „Kraljica Katarina Kosača“ i članovi Predsjedništva

Županijskog odbora HDZ-a BiH Ze-do županije. Razlog posjeta je uručenje donacija za Pučku kuhinju Kruh sv. Ante u Varešu i Malu školu časnih sestara. Novčanu donaciju iz Ureda predsjednice Federacije BiH Borjane Krišto u iznosu 3.000 KM za potrebe Pučke kuhinje Vareškom
župniku fra Boni Tomiću predala je predsjednica Zajednice žena HDZ-a BiH Kraljica Katarina Kosača Marija Zelenika. Gđa Zelenika je prilikom uručivanja donacije istaknula da je jedan od glavnih ciljeva Zajednice žena osvrt na socijalnu politiku i poboljšanje socijalne slike svake lokalne zajednice, pa tako i vareške,  te dodala da su njene misli uvijek uz bolesne i siromašne.
Osim navedene novčane donacije Pučkoj kuhinji su donirane i prehrambene namirnice od strane članice Predsjedništva HDZ-a BiH i izaslanice u Domu naroda Federacije BiH Lidije Bradara i načelnika općine Žepče i predsjednika ŽO HDZ-a Ze-Do županije Mate Zovke.
Nakon uručenja donacija i posjeta staroj vareškoj crkvi  u Hrvatskom domu Soca u Varešu članice i članovi HDZ-a održali su sjednice Predsjedništva Zajednice žena Kraljica Katarina Kosača i predsjedništva županijskog odbora Ze-Do županije,a glavna teme koje su razmatrana bile su usmjerene na predizborne aktivnosti i pripreme za opće izbore u BiH. Inače, prva sjednica Predsjedništva Zajednice Žena Kraljica Katarina u Varešu je održana 25.listopada 2008. godine nakon mise za domovinu na kraljevskom gradu Bobovcu i upravo tada je odlučeno da se sjednice svaki puta održavaju u novom gradu kako  bi se što bolje članice Predsjedništva upoznale sa članicama mjesnih odbora.

Rate this item
(0 votes)
Ivan

Latest from Ivan