Print this page

Položeni vijenci u Kopijarima

10 Tra 2016
4141 times

Koordinacija hrvatskih udruga proisteklih iz domovinskog rata danas, 21. listopada  2011. godine u Kopijarima  položili

su vijence i zapalili svijeće na spomen obilježju  svim poginulima iz ovog sela. Napominjemo, Kopijari su potpuno uništeni u proteklom ratu i do sada se nitko nije vratio u ovo porušeno selo.  Iako je bilo hladno to ih nije spriječilo da ostave znak sjećanja na sve poginule ovog sela, ali ne samo ovog sela nego i svih hrvatskih
branitelja sa područja općine  Vareš. Tako će se u narednim danima obići i ostala mjesta na kojima su obilježja našim braniteljima.
02. studenog položiti će se vijenci i upaliti svijeće ispred župne crkve svetog Mihovila u 17 sati i 30 minuta, a u 18 sati služit će se misa za sve poginule i umrle branitelje.
06. studenog položiti će se vijenci na spomen obilježju u Borovici u 10 sati i 30 minuta, a u 11 sati sveta misa u Donjoj Borovici.
08 studenog obilježiti će se Dan sjećanja polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na spomen ploči u groblju Višnjići u 14 sati, a u 18 sati misa u župnoj crkvi.
Predvođeni svojim najboljim sinovima, ustrojeni po našim dičnim muževima, koji su u malom prstu imali i onu najmanju patnju povijesti, ne želimo ništa prepustiti zaboravu, protiv prolaznosti vremena i života ne može se boriti, ali se može boriti protiv zaborava, pozivamo sve koji štuju žrtvu i ne zaboravljaju svoju povijest da nam se pridruže kaže se u obavijesti koju smo dobili od Koordinacije Hrvatskih Udruga proisteklih iz domovinskog rata Vareš.

Rate this item
(0 votes)
Ivan

Latest from Ivan