Print this page

Održana Javna rasprava o Nacrtu proračuna za 2018. godinu

11 Pro 2017
2367 times

U općinskoj dvorani danas, 11.12.2017. godine održana je Javna rasprava o Nacrtu općinskog proračuna za 2018. godinu

na osnovu odluke Općinskog vijeća sa 12. sjednice. Javna rasprava zakazana je za 13 sati, a raspravi se nije odazvao veći broj zainteresiranih sugrađna.

Sve prisutne pozdravio je u ime općinske službe za prostorno uređenje, urbanizam gospodarstvo i financije gospodin Ermin Musa zajedno sa svojim suradnicima iz finacija Stelom Andrić i Borom Anđićem. Obrazloženje Nacrta proračuna za narednu godinu pojasnio je gospodin Boro Anđić, nakon čega je uslijedila rasprava. Proračun je planiran u iznosu od 3,6 milijuna KM, a koji je urađen po smjernicama minstarstva financija ZDK i na osnovu pokazatelja za deset mjeseci tekuće godine. Prihodi su planirani od poreza, taksi i dotacija kao i od poreza na imovinu.

Tijekom rasprave iznešene su primjedbe na navedeni Nacrt, koje su unešene u zapisnik, a o kojima se raspravljalo. Tajnik Općinskog vijeća Leon Pavlović iznio je nekoliko prijedloga koje bi trebalo uvrstiti u Nacrt koji se odnose na tekstualne ispravke kao i nekoliko prijedloga za povećanje iznosa na pojedinim stavkama. Prijedlozi su se odnosili na Općinsku izbornu komisiju, sredstva za Malu školu i pučku kuhinju , sredstva za zaštitu kulturno povijesnih spomenika, te sredstva namijenjena za kupovinu objekata.

Adis Čizmo kao predstavnik SDA u pisanom obliku dostavio je 4 amandmana na navedeni Nacrt, a koji su se odnosili na sportske nagrade, poticaj za poduzetništvo, obilježavanje minskih polja i troškove koji su namijenjeni službi hitne pomoći.

Malik Likić – predstavnik NK Vareš predložio je amandman koji se odnosi na neprofitne organizacije kao što je NK Vareš, a koji se odnosi na povećanje izdvajanja za sport, konkretno za NK Vareš.

Zehrida Ciguru zanimalo je da li su predviđena sredstva za NVO planirana za sve organizacije ili samo za pojedine, te do kada je rok za dostavu amandmana.

Stjepan Šimić je predložio nekoliko izmjena za sredstva koja su namijenjena JU Centar za kulturu te za sredstva koja su namijenjena za tradicionalne kulturne manifestacije.

Tijekom rasprave razgovaralo se i o pojedinim stavkama proračuna koji će biti razmatrani do roka koji je predviđen za njihovu dostavu. Rok za dostavu amandmana na Nacrt proračuna općine Vareš za 2018. godinu je  srijeda 13.12.2017. godine do 12 sati, a amandmani se dostavljaju na protokol općine Vareš.

IMG2786-JR-Nacrt
IMG2787-JR-Nacrt

Last modified on Ponedjeljak, 11 Prosinac 2017 19:39
Rate this item
(0 votes)
Ivan

Latest from Ivan