Print this page

Ministrica Pendeš posjetila Vareš

14 Ruj 2018
2713 times

Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš boravila je danas,  14. rujna 2018. godineu radnom posjetu općini Vareš.

Posjet je počela obilaskom najstarije katoličke crkve u BiH i susretom s vareškim župnikom fra Mirkom Majdandžićem, nastavila radnim sastankom s predstavnicima udruga proisteklih iz domovinskog rata općine Vareš, a završila sastankom s općinskim načelnikom Zdravkom Maroševićem.

"Posjeta je bila kvalitetna i uspješna, pogotovu što s načelnikom općine posljednjih godinu i pol surađujemo na određenim projektima, naravno i sa udrugama proisteklim iz domovinskog rata, a i posjet župnoj crkvi u Varešu je bio koristan. Predstavnici ovih institucija su iskazali potrebu da se sastanemo, a razgovarali smo o trenutnom stanju u raznim segmentima na području općine Vareš i mogućnosti daljnje suradnje", istaknula je ministrica Pendeš.

Na konstatciju kako inženjersk jedinice OS BiH rade na sanaciji putne infrastrukture na području općine Vareš, ministrica Pendeš je rekla da je i to bio jedan od povoda za posjet Varešu. "Znate da OS BiH imaju zadaću pomoći civilnim strukturama, pogotovu u područjima ili općinama gdje je bilo borbenih djelovanja, gdje se ljudi vraćaju na svoja ognjišta. Meni je zadovoljstvo da sam kao ministrica zajedno s oružanim snagama doprinijela da su  stanovnici Vareša i sela gdje su pripadnici OS BiH radili zadovoljni. Naravno, zadovoljniji bi bili da se to uspije i asfaltirati, ali ovo je početak i ja vjerujem da će i do toga doći".

Na upit o detaljima sastanka s predstavnicima udruga proisteklih iz domovinskog rata općine Vareš, ministrioca je izjavila da su se dotakli teme usvajanja zakona u federalnom Parlamentu kada je u pitanju braniteljska populacija, o međusobnoj suradnji izdvajanju određenih finacijskih sredstava, problemima s kojima se obitelji susreću, ali i mogućim vidovima buduće suradnje i otklanjanju takvih nedostataka. Izjavu ministrice za radio Bobovac poslušajte ovdje.

IMG9014-Pendes
IMG9015-Pendes
IMG9025-Pendes
IMG9029-Pendes
IMG9030-Pendes


Last modified on Petak, 14 Rujan 2018 13:12
Rate this item
(1 Vote)
danijela

Latest from danijela