Print this page

Protokol za održavanje 3. sjednice Općinskog vijeća Vareš

26 Ožu 2021
1420 times

S obzirom na činjenicu da se i 3. sjednica OV Vareš održava u vrijeme pandemije corona virusa,

te pogoršane epidemiološke situacije, shodno trenutno važećim Zaključcima Vlade Federacije BiH, čiji su sastavni dio Naredbe i Preporuke Kriznog štaba Federalnog Ministarstva zdravstva, i 3. sjednica OV Vareš, zakazana za dan 31.03.2021.godine (srijeda) u 14:00 sati,  u općinskoj sali, će se održati uz obavezno poštivanje i striktno pridržavanje slijedećih epidemioloških mjera:  

1. Na dan održavanje sjednice OV Vareš (najmanje 2 sata prije početka sjednice) izvršiti obaveznu dezinfekciju sale, u kojoj će se održati sjednica OV Vareš, (uključujući sve stolove, stolice,govornicu i druge površine), te provjetravanje navedene prostorije prije i tokom trajanja sjednice, otvaranjem prozora, kao i obezbjeđivanje dezinfekcionog sredstva na ulazu u salu, kako bi svi učesnici sjednice prilikom ulaska u salu izvršili dezinfekciju ruku,  uz napomenu da će se za dio učesnika sjednice OV Vareš koristiti i kantina ispred sale, a pomoćnici Općinskog načelnika i izvjestioci neće biti prisutni u sali već će pristupiti sjednici u vrijeme kada njihova točka bude na dnevnom redu sjednice.

2. Svi vijećnici OV Vareš će biti dužni da se prilikom ulaska u zgradu, na prijavnici, podvrgnu mjerenju tjelesne temperature, što će vršiti nadležni uposlenik.

3. Svi vijećnici  OV Vareš, prilikom ulaska u zgradu Općine Vareš radi dolaska na sjednicu OV i tokom cijelog održavanja sjednice OV, dužni su imati ličnu/osobnu zaštitnu opremu (zaštitnu masku za lice)

4. Načelnik, te sva ostala prisutna lica na sjednici OV Vareš moraju na sebi imati ličnu/osobnu zaštitnu opremu (zaštitnu masku za lice).

5. Oni vijećnici OV Vareš, kao i ostali učesnici sjednice, koji imaju bilo kakvu (i najmanju) sumnju u svoju eventualnu zaraženost corona virusom, (zbog postojanja određenih simptoma ili ranijih kontakata sa osobama koje dolaze iz zaraženog područja i osobama koje su sa njima bili u kontaktu), da ne dolaze na sjednicu OV Vareš, a svoje odsustvo su dužni najaviti predsjedavajućoj OV Vareš.

6. Sjednici OV Vareš, u Sali Općine Vareš neće moći prisustvovati ni predstavnici sredstava informisanja, gdje će prethodno pripremiti potrebnu tehniku radi audio zapisa, a sve u cilju smanjenja broja prisutnih osoba u Općinskoj sali, te shodno tome smanjenju mogućnosti potencijalnog prenošenja corona virusa sa osobe na osobu (snimanje od strane medija bit će dozvoljeno 5 minuta na početku sjednice).

7. Svi vijećnici OV Vareš će u Općinskoj sali, (u kojoj će održati sjednica OV) sjediti na prethodno označenim mjestima političkih subjekata i prema uputama nadležnih zaposlenika Stručne službe OV Vareš, između kojih će biti razmak minimalno 1,5 metar, što se mora poštovati tokom cijelog trajanja sjednice OV Vareš.

8. Tokom cijelog održavanja sjednice OV Vareš svi učesnici na sjednici, moraju poštovati mjeru socijalne distance odnosno obaveznog razmaka između osoba od minimalno 1,5 metar, (obavezno nošenje zaštitnih maski za lice), te se ne smiju rukovati.

9. Nakon završetka sjednice, prilikom izlaska iz sale, potrebno je držati navedenu fizičku distancu, s tim da prvi iz sale izlaze oni iz zadnjeg reda, pa prema naprijed.

10. Svi učesnici sjednice su lično/osobno odgovorni za pridržavanje mjera predviđenih ovim Protokolom, kao i za eventualne posljedice nepridržavanju istih.

Predsjedavajuća OV Vareš

Mahira Brkić

 

 

 

Rate this item
(0 votes)
Ivan

Latest from Ivan